HAKKI ALTIN PALMİYE'YDİ

Güncelleme Tarihi:

HAKKI ALTIN PALMİYEYDİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 13:52

Nuri Bilge Ceylan, Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’ne layık bulundu; İtalyan basını ayağa kalktı: “Hakkı Altın Palmiye’ydi!”

Haberin Devamı

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

20 filmin en güzeli               

Nuri Bilge Ceylan, “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmiyle 64. Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’ne layık görülünce ıtalyan medyası tepki gösterdi. Birçok gazete, Ceylan’ın hakkının yendiği yönünde haberlere yer verdi. Corriere della Sera, “Kısa metraj bütçesiyle bir dev eser yaratılmış. Bu, 20 filmin en güzeliydi” diye yazdı.

Başkanı suçladılar   

İl Messaggero gazetesinde de benzer bir yorum vardı: “Nuri Bilge Ceylan’ın hakkı yendi. Altın Palmiye, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da”nın olmalıydı. Ancak ne zaman jüri başkanı Amerikalı olsa, maalesef bir Amerikan filmi en büyük ödülü kazanıyor. Altın Palmiye, Nuri Bilge Ceylan’ındı...” ? Reha ERUS

  Nuri Bilge Ceylaan, ödülünü Bosnalı yönetmen Emir Kusturica’nın elinden aldı. Oysa Kusturica birkaç ay önce Antalya Film Festivali’nde jüri üyeliği yapmak için Türkiye’ye gelmiş, ama tepkiler ve tehditler üzerine kaçar gibi ülkemizden ayrılmıştı.

Haberin Devamı

“Bir Zamanlar Anadolu’da” filminde Komiser

Naci’yi oynayan Yılmaz Erdoğan, Cengiz Semercioğlu’na verdiği röportajda “Bu filmde Nuri Bilge gibi bir ustayla neler öğrenebilirim hissiyle çalıştım. Çok şey öğrendim. O bir kuyumcu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!