Haftanın Keyif Haritası

Güncelleme Tarihi:

Haftanın Keyif Haritası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 01:55

Haberin Devamı

Yoklar Ülkesi’nde barış mücadelesi

Beyti Engin yanına Bakırköy Belediye Tiyatroları’ndan ‘oyun arkadaşları’nı da alarak, Tiyatrobeş adlı yeni bir ekip kurdu. Yeni prömiyer yapan ilk oyunları ‘Barış’ ile tiyatro izleyicisine çok da sağlam bir selam çaktı! Beyti Engin’in Aristophanes’in M.Ö. 421’de yazdığı ‘Barış’ının üzerine Alfred Jarry’nin 1888’de yazdığı ‘Kral Übü’nün malzemesinden de katarak “yuvarladığı” oyun, Gezi’den sonra sahneye konan ve nadiren karşımıza çıkan akılcı işlerden biri. Çok doğru bir zamanda, enerjisi yüksek ve fevkalade uyumlu bir ekiple sahneye konan ‘Barış’; umutlu, mutlu, müzikli ve fena hâlde ‘komikli’ bir iş! Yoklar Ülkesi halkının, ülkeyi türlü belalara sürüklemekte olan ve hiçkimsenin dur diyemediği kralı Tanrı’ya şikayet etmek üzere yola çıkışını ve ülkeye yeniden barış getirme mücadelesini anlatıyor. Sezon bitmeden izleyin, üzülmeyin!

Haberin Devamı

Bu kez minikler için

Müzikallerin ve operanın seçme eserleri ‘Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti’ ile 27 Nisan Pazar günü 15.00’te İş Sanat’ta. Türkiye’nin birçok şehrinde 200’den fazla temsil gerçekleştiren m ‘Öylesine Bir Dinleti’ adlı müzikal oyunun minik sanatseverler için uyarlanan bu versiyonunda, opera ve müzikallerden seçilen masallaştırılmış şarkılar ve aryalar miniklere teatral bir anlatımla sunuluyor. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik yazılan oyun çocukların tiyatro, opera, bale ve klasik müzik gibi sanatın farklı dallarıyla tanışmalarını ve hoşça vakit geçirmelerini amaçlıyor. Murat Göksu’nun yazıp yönettiği oyuna Ece Göksu piyanosuyla eşlik ediyor. Oyunda Nazlı Deniz Boran, Deniz Likos, Ahmet Baykara, Zafer Erdaş ve Gökhan Ürben rol alıyor. Biletix ve İş Sanat gişesinden alınabilecek biletlerin fiyatları; tam 20, öğrenci 15 lira.

Uluslararası Caz Günü’nde Akbank Sanat sahnesinde

Akbank Sanat, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü kapsamında New York’lu efsane caz piyanisti ve besteci Richie Beirach’ı ağırlayacak. 1996 yılından beri birlikte çalıştığı kemancı ve besteci Gregor Hubner ile birlikte 30 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.00’de Akbank Sanat’ta caz tutkunları ile buluşacak ünlü piyanist, kariyeri boyunca Chet Baker, John Abercrombie, Dave Holland gibi büyük isimlere eşlik etti! 2002 yılında yayınladığı ‘Round About Federico Mompou’ isimli albümü ile de Latin Grammy Ödülleri’ne aday oldu. Tam 20, öğrenci 10 lira fiyatlı biletler Akbank Sanat’ta. Ayrıntılı bilgi için: www.akbanksanat.com

Haberin Devamı

Her yer festival her yer direniş!

Bu yıl 9’uncu kez gerçekleştirilen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1 ve 8 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl ‘Her Yer Festival Her Yer Direniş’ teması ile 17 farklı ülkeden toplam 77 film gösterilecek. Festivalin ana karakterleri Karagöz ve Şarlo bu yıl yanında iki tanıdık dostla Gezi eylemlerine selam çakıyorlar. Aydan Çelik’in illüstrasyonları ile ‘V For Vendetta’ filmindeki karakterin ünlü maskesi ile Guy Fawkes ve Haziran Direnişi’nin sembollerinden birisi olan Kırmızılı Kadın, Karagöz ve Şarlo ile beraber Dünyadan direniş filmlerini, Gezi filmlerini ve emekçilerin öykülerini beyaz perdeye taşıyor. Festival filmleri 4 şehirdeki gösterimlerden bir süre sonra pek çok kenti kapsayan uzun bir yolculuğa çıkacak ve gösterimler her yılki gibi ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

Kent insanının halleri

Ressam Salih Keleş’in yeni kişisel sergisi ‘İnsanlar, Yüzler ve Kent’ Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nde açıldı. 9 Mayıs’a kadar sürecek sergide sanatçı, yağlıboya tabloları ve desenleri üzerinden izleyiciyi herkesin kendi kentinden bir anı bulacağı yerlerde, zaman ve mekandan bağımsız olarak gezintiye çıkarıyor. Kent insanının günlük hayatından anların tuvale aktarıldığı sergide; gelinlik provasındaki genç bir kadından, bahçede oynayan çocuklara kadar kent yaşaımından enstantaneler yüzlerle bir araya geliyor. İzleyici bir yerde orman yangını görürken başka bir tuvalde ip atlayan veya hasta ziyaretine gidenlerle ya da kentin bir köşesinde fotoğraf çektiren bir aileyle buluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!