Haftanın keyif haritası

Güncelleme Tarihi:

Haftanın keyif haritası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2014 01:22

Haberin Devamı

Serkan Özkaya’dan mantık oyunları

Galerist, uzun bir aradan sonra Serkan Özkaya’nın ‘Bugün Aslında Dündü’ başlıklı kişisel sergisine yer veriyor. Sergide Özkaya’nın son yıllarda üzerinde çalıştığı videoları, heykelleri, enstalasyonları ve fotoğrafları izlenebilir. Sergideki işlerin ortak noktasını, sanatçının günlük görsel dilden uzaklaşmadan oynadığı mantık oyunları oluşturuyor. ‘Bugün Aslında Dündü’ beş ayrı odada, beş ayrı grup yapıttan müteşekkil. Sanatçının son dört yıl içinde yaptığı, tekrara dayanan yedi adet videosu; yeni hologram heykeli ‘Uyuyan (Gillian)’, yine bir fıkradan yola çıkarak yaptığı heykeli ‘Talihsiz Adamın Büstü’, ‘#davutilecalut’ isimli yerleştirmesi bu yapıtlardan bazıları. Sergiyi 22 Şubat’a dek Galerist’te görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Küçük İskender’le şiire yolculuk

Türk şiirinin en özgün şairlerinden küçük İskender’in, şiir dünyasına kapsamlı bir yaklaşım sunan ikinci atölyesi 28 Ocak Salı günü başlayacak. Gümüşlük Akademisi Arnavutköy’de gerçekleşecek atölyede şair; Türkçe şiire genel bir bakış, dünya şiirinin öncüleri, şiirde ana damarlar, şiirin iç dinamikleri, şiir okuma teknikleri gibi başlıkların yanı sıra, “İmge nedir, nasıl bulunur?” gibi sorulara, şiir yazma nedenlerine de eğilecek. Konuk şairlerin de katılacağı, şiir algısını açacak zihin alıştırmalarının ve ortak şiir yazımının da uygulanacağı çalışmalar; 8 hafta boyunca her salı akşamı 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: www.gumuslukakademisi.org

Yarıyıl tatilinde Milano Sirki

Dünyanın en ünlü sirkleri arasında yer alan Milano Sirki, yarıyıl tatilinde İstanbul’da çocuklarla buluşmak için 9 Şubat’a kadar Vialand Gösteri Merkezi’nde olacak. Gittiği her ülkede büyük ilgi gören Milano Sirki; sevimli köpekler, jonklör Angelo, hulo hoop, vahşi Bengal kaplanları, palyaço Rossi, kafes içinde motor şov, tehlike çemberi, komik at gösterisi, halı şov, komik zebra, hava kuşak ve ünlü sihirbaz Yarda ile çocuklara keyifli anlar yaşatacak. Her gün çeşitli saatlerde gerçekleştirilen gösteri için biletler Biletix’ten temin edilebilir.

Haberin Devamı

Klasik müziğin yükselen yıldızı

İş Sanat, günümüzün en başarılı ve karizmatik genç çellistlerinden Sol Gabetta ile deneyimli İtalyan şef Giovanni Antonini yönetimindeki Basel Oda Orkestrası’nı aynı sahnede buluşturacak. 29 Ocak Çarşamba akşamı saat 20.00’de gerçekleşecek konserde, L. v. Beethoven ‘Prometheus’tan Uvertür; G. Fauré Çello ve Orkestra İçin Elégie Op. 24, C. Saint-Saëns Çello Konçertosu No. 1, Op. 33, La Minör, R. Schumann Senfoni No. 1, Op. 38, Si Bemol Majör ‘Bahar’ eserleri seslendirilecek. Biletler Biletix’te. Ayrıntılı bilgi için: www.issanat.com.tr

İki virtüozdan müzik ziyafeti

Martı Istanbul Hotel ‘Klasik Müzik Akşamları’, yarın akşam, ünlü keman virtüozu Ayla Erduran ile piyanist Birsen Ulucan’ın dinletisi ve söyleşisiyle devam edecek. Martı Istanbul Hotel Balo Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak etkinliğin dinleti bölümünde sanatçılar, Ayla Erduran deyince ilk akla gelen bestecilerden biri olan Brahms’ın yanında Mendelssohn, Kreisler ve Dvorak’tan eserler seslendirecek. Etkinliğin söyleşi bölümünde, Erduran’ın yaşamını anlatan ve yayımlandığında en çok satanlar listelerinde yer alan ‘Ayla’yı Dinler misiniz?’ kitabının yazarı Evin İlyasoğlu Erduran’la müzik üzerine keyifli bir sohbet yapacak. Biletlerde öğrenciler için yüzde 50 indirim uygulanacak. Ayrıca isteyen müzikseverler konser akşamı biletleriyle Martı Istanbul Hotel’in içindeki BRASS Restaurant&Bar’da yüzde 25 indirim hakkına sahip olacak. Biletler Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!