Haftanın keyif haritası

Güncelleme Tarihi:

Haftanın keyif haritası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2013 01:09

Haberin Devamı

İki efsane ilk kez aynı sahnede
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), klasik müziğin efsane isimleri Martha Argerich ve Gidon Kremer’i İstanbul’da ilk kez birlikte ağırlıyor. 30 yılı aşkın bir süredir birlikte sayısız müzikal ziyafete imza atan Martha Argerich ile Gidon Kremer, 26 Kasım Salı gecesi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda ilk defa birlikte müzikseverlerle buluşacak. Martha Argerich ve Gidon Kremer, saat 20.00’de başlayacak konserde, tüm dünyada müziği yeniden keşfedilen Sovyet besteci Weinberg’in sonatlarından Keman ve Piyano İçin Sonat No. 5, op.53 ve Solo Keman İçin Sonat No.3, op.126 ile keman-piyano repertuvarının kilometre taşlarından Beethoven’in Keman Sonatı No.8 Sol Majör, op.30 ve Keman Sonatı No.10 Sol Majör, op.96’yı seslendirecekler. Konser biletleri, Biletix’te. Bilet fiyatları ise farklı kademelerde 350 TL ile 90 TL arasında değişiyor. Öğrenci bileti fiyatı 35 TL.

Haberin Devamı


Genç sanatçılar Deyim’de buluşuyor
Yıllardır genç sanatçılara destek veren Deyim Sanat Galerisi, ‘All for Art- All Art’ sergisinde geleneğin çağdaş yorumlarını, klasik resmi, modern yapıtları çağdaş bir anlayışla buluşturuyor. Ulusal ve uluslararası sanatçılarla işbirliği yapan Deyim Galeri, Nişantaşı’ndaki şubesinde New York’un ünlü Eden Gallery sanatçılarının yanı sıra Bulgar sanatçı Atanas Petrov ve Yunan sanatçı Xchristakos, yerli sanatçılar Bengisu Bayrak, Ebru E. Düvenci, Fatih Başbuğ, Onur Gazeloğlu, Saim Dursun, Sema Çulam ve Sinem Pehlivan’ın işlerini buluşturuyor. Karma resim ve heykel sergisi ‘All for Art-All Art’, 7 Aralık’ta Nişantaşı’ndaki Deyim Sanat Galerisi’nde açılacak. Sergi, 30 Aralık’a dek izlenebilir. Adres: Şakayık Sok. Kamar Apt. No.47/1, Nişantaşı, İstanbul.


Kremerata Baltica İş Sanat’ta
Avusturya’nın efsanevi Lockenhaus Oda Müziği Festivali’nde kemancı Gidon Kremer tarafından 1997 yılında müzik dünyasına tanıtılan Kremerata Baltica, trompet sanatçısı Gábor Boldoczki yönetiminde ve solistliğinde İş Sanat sahnesinde klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak. Litvanya, Letonya ve Estonyalı 23 genç sanatçının bir araya gelmesiyle oluşan Kremerata Baltica; coşku ve enerjilerini seyirciye yansıttıkları özel sahne performanslarıyla dikkat çekiyor. Rossini, Verdi, Donizetti gibi önemli bestecilerin İtalyan konçertolarının yorumlanacağı konser, 27 Kasım Çarşamba gecesi saat 20.00’de İş Sanat’ta gerçekleşecek. Biletix’ten temin edilebilecek bilet fiyatları farklı kademeler için 120 TL ve 60 TL arasında değişiyor. Öğrenci biletiyse 20 TL.

Haberin Devamı


Hareket ile içsel anlatımın bileşkesi
Capitol Alışveriş Merkezi, 2012 Contemporary’de öne çıkan ve ‘Depersonalisation’ isimli kişisel sergisiyle adından söz ettiren genç sanatçı Fırat Tosun’un eserlerinden derlemeleri sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçı Tosun, geçen hafta açılan ve 30 Kasım’a dek ziyaret edilebilecek sergide yer alan kareleri, ‘fotoğrafçılık tekniklerinden uzak salt dert anlatma söylemiyle’ kurguladığını söylüyor. Fotoğraflarında her zaman yer verdiği ‘hareket’ olgusuyla tanınan sanatçı, bu kez hareket temel öğesi ile içsel anlatımını birleştirdiği, doğa ve su birleşiminden yola çıkarak şeffaf baskı teknikleri denediği eserleriyle karşımızda. Sergi, Capitol’ün 3. katında yer alan sergi alanında izlenebilir.

Haberin Devamı


Akılda kalıcı bir ilk ‘merhaba’
Çiçeği burnunda tiyatro topluluğu Tiyatro Duende, Edip Cansever’in ‘Çağrılmayan Yakup’ şiirinden sahneye uyarladığı ilk oyunla birlikte seyircinin karşısına çıktı. Oyun, ‘her türlü çağrılmanın tabii hali’ ve ama hiç çağrılmamaya yazgılı Yakup’un öyküsünü anlatıyor. Onu sorgulayabilecek bir yargıç bulunmadığı için duruşması bir çağdan başka bir çağa ertelenen Yakup’un hikâyesini… Daha daha ilk oyunuyla tiyatro izleyicisine akılda kalıcı bir ilk ‘merhaba’ demeyi başaran Tiyatro Duende’nin ‘Çağrılmayan Yakup’u Gizem Tataroğlu rejisiyle sahneleniyor. Sahnedeyse İpek Taşdan’ı izliyoruz. Oyunun ışık tasarımı ise Abdullah Basık ve Kaan Eman imzalı. Oyun, 30 Kasım Cumartesi günü saat 20.30’da izlenebilir. Adres: İstiklal Cad. İmam Adnan-Nane Sok. No.5 K.2, Beyoğlu. (212) 243 74 36

Haberin Devamı


Rain Man 29-30 Kasım BO SAHNE
Yönetmen Kemal Başar’ın 30 yıllık hayalini gerçekleştirerek kurduğu ‘Tiyatro Keyfi’ adlı tiyatrosunun ilk oyunu ‘Rain Man’. Dustin Hoffman ve Tom Cruise’un rol aldığı kült Hollywood filminden sahneye uyarlanan oyun, Kemal Başar rejisiyle sahneleniyor. Filmde Dustin Hoffman’ın canlandırdığı Raymond rolünde Reha Özcan ve filmde onun bencil kardeşi Charlie’yi canlandıran Tom Cruise yerine de kalabalıkların Fatih filmindeki performansıyla tanıdığı Devrim Evin’i izliyoruz. Diğer rollerde Ece Özdikici, Tamer Levent, Hakan Eke ve Burcu Görek var. Babasının beklenmedik ölümü sonucu miras işlerini hallederek, ihtiyacı olduğunu söylediği paranın üzerine ‘konmak’ isteyen Charlie, öğrenir ki meğer bütün ömrünü bakım merkezinde geçirmiş otistik bir ağabeyi varmış. Charlie, çareyi babasının tüm mirasını bıraktığı ağabeyi Raymond’ı bakım evinden kaçırmakta bulur. Böylece birlikte, Charlie’nin kendini bulacağı bir yola çıkarlar... Oyun, 29 ve 30 Kasım’da BO Sahne’de izlenebilir. Biletler Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!