Hafta sonunda zayıflayın

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonunda zayıflayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cuma gecesi:

Zayıflamak isteyip, istemediğinize karar vermelisiniz ve mantıklı bir hedefiniz olmalı. Bu gece, programınıza bunu düşünmekle başlayın. Mümkünse hafta arası yediklerinizi kaydedin ve inceleyin. Özellikle hafta arası aşağıdaki basit kurallara dikkat edin.

Günde altı servis tahıl tüketmelisiniz. Bunun anlamı şu, bir servis tahıl; yarım fincan yulaf gevreği veya bir dilim ekmek veya bir porsiyon makarna ya da pirince eşit. Ancak günde altı servisten fazla tüketmemelisiniz. Esmer pirinci ve kepek ekmeğini tercih etmeniz avantaj sağlıyor.

Sebzeleri olabildiğince çiğ yemeye gayret edin. Günde beş servis. Bir servis, yarım fincana eşit.

Üç kez orta büyüklükte meyve yiyin. Veya üç fincan taze meyve suyu için.

Günde iki kez et, balık, yumurta veya fasulye tüketin. Tek servis, minik porsiyon et veya balığa, iki yumurtaya veya bir fincan pişirilmiş fasulyeye eşit.

Günde üç kez yağsız veya az yağlı süt, süt ürünleri tüketmelisiniz.

Günde bir kez tatlı yiyebilirsiniz. İki küçük kek veya iki parça çikolata olabilir.

İki yemek arasında dört saatten fazla olmamalı. Kahvaltınızı 8.00'de edin. Ara öğün 11.00'de, öğle yemeği ise 13.00'de olabilir. 16.00'da bir ara öğün daha ve akşam yemeği 19.00'da yenebilir.

Kahvaltıya en az yirmi, öğle ve akşam yemeklerine en az yarım saat ayırmalısınız.

En az dokuz fincan kalorisi düşük ve kafeinsiz içecek tüketmelisiniz.

Günde 45 dakika egzersiz yapın.

Yiyecek alışverişinize en az bir saat ayırın ve çok dikkatli alışveriş yapın. Alışveriş için pazar günlerini tercih edin.

Cumartesi:

Hafta sonu rejiminde planlanan kalori miktarı her iki gün için de 1300 ve yağ miktarı 25 gram. Eğer hedeflediğiniz kilo 60-75 arasındaysa bu programa harfiyen uyun. Eğer daha düşük kiloya ulaşmayı istiyorsanız, porsiyonu dörtte bir oranda küçültün, ideal kilonuz daha yukarıdaysa dörtte bir oranında artırabilirsiniz.

Kahvaltı: Suya kırılarak pişirilmiş bir yumurta, üzerine reçel sürülmüş iki dilim kepek ekmeği ve bir fincan yağsız süt.

Arada: Bir fincan sebze suyunun içine bir limon sıkın, esmer undan hazırlanmış bir kek ve bir miktar meyve ya da taze sebze ile yiyin.

Öğle: Sebze veya tavuk eti ile hazırlanmış bir burgeri, esmer ekmeğin üzerine koyun, ızgara soğanla servise hazırlayın. Yanına yağsız lahana salatası. Salatayı, beyaz, kırmızı lahana, havuç, kırmızı soğan, çok az tuz, sirke, soyulmamış yarım elma ve bir miktar maydonoz ile hazırlayabilirsiniz. Ayrıca yarım fincan meyve de yiyebilirsiniz.

Arada: Bir miktar meyve veya çiğ sebze. Yanına da kalorisi düşük bir içecek.

Akşam: Domates, kırmızı soğan, fesleğen, reyhan, iki kaşık sirke, bir iki dilim ızgara edilmiş somon, yarım fincan fırınlanmış patates, yarım fincan buharda pişirilmiş veya haşlanmış kabak ile hazırlanmış salata. Ayrıca az miktarda zeytinyağı ve şekerle pişirilmiş elmalı pizza. Hazır satılan, dondurulmuş hamurdan yararlanabilirsiniz. Üzerini elmalarla bezeyip, pişirin.

Pazar:

Kahvaltı: Bir fincan yulaf, yarım fincan yağsız yoğurt ve bir parça meyveyi karıştırın, yiyin.

Arada: İçine limon sıkılmış, bir fincan sebze suyu ve taze sebzeler.

Öğle: Domates sosu, soğan, mantar, fesleğen, azıcık mozzarella peyniri ve esmer hamurla hazırlanmış pizza. Bir fincan meyve salatası.

Arada: Bir parça meyve ve sevdiğiniz düşük kalorili bir içecek.

Akşam: Az yağlı kremayla hazırlanmış bir fincan mantar çorbası, küçük bir salata, minik bir porsiyon fırında tavuk veya av eti (derisiz), üçte bir fincan yağsız pilav gibi pişirilmiş fıstıklı pirinç, bir fincan buharda pişirilmiş sebze ve küçük bir dilim az yağlı kek.

Kilo kaybetmek için çeşitli yollar deneyebilirsiniz. Katı rejimler, sadece proteine dayalı beslenme düzeni, düzenli spor ve daha niceleri. Bunlardan biri de, hafta sonu diyeti. Kaliforniya'da çok ünlü sağlık, güzellik merkezlerinden Golden Door Spa'nın beslenme uzmanı Deborah Cole, American Health dergisi için, özel bir program hazırladı. Cole'a göre, kilo kaybetmek isteyen insan kesinlikle, diyet yapıyorum dememeli. Sürekli diyeti düşünmek insanı motive etmiyor aksine gerginleştiriyor. Cole'ün hazırladığı diyet programı sadece hafta sonu için. Çünkü insanların hafta sonlarında yapacakları iyi bir beslenme programıyla rahatlıkla kilo verebildiklerini söylüyor. Aşağıdaki ilkelere uyarak ve mönüyü takip ederek, haftada iki kilo verebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!