Güzelliğin görünmez kahramanları

Güncelleme Tarihi:

Güzelliğin görünmez kahramanları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kim taze ve şeffaf görünümlü bir cilde sahip olmak istemez? Kim kolayca uygulanabilen mükemmel bir makyaj yapıp kendini daha da güzel hissetmeyi aklından geçirmez? Hatta bilinmeyen sebeplerden dolayı ortaya çıkan akneleri yok etmenin yollarını aramaz? Makyajın ve ciltteki istenmeyen görüntülerin yok edilmesinin ilk basamağı nedir? Tabii ki makyajın artık teatral amaçlı yapıldığı çağımızda, onun görünmez kahramanı olan fondötenler! Cildin renkliliği ve pürüzsüzlüğü, gençliğinin sürekliliği, ışıltısının kaynağı ve bakımının devamına ilk noktayı koyan bir kahraman. Seçenekleriniz çok fazla... Tek yapmanız gereken onları daha iyi tanımak. İşte Elele dergisi bu ayki sayısında bu kahramanları tanıtıyor:

Cildinize uygun olanı seçin

Kullandığınız malzemenin cilt tipinize uyması çok önemli. Normal, kuru, yağlı ve karma diye ayrılan tüm cilt tiplerine göre ayrı malzeme var. Fondöten seçiminde de cildinize göre en uygununu seçmeniz gerek, aksi takdirde yüzünüzde istemediğiniz fazlalıkta kuruluk ya da yağlı bir görünüm ortaya çıkar.

Kuru fondötenler, taze ve şeffaf, mat ve yumuşak bir görünüm verir, cildinize hafiflik ve doğallık kazandırır. İnce çizgiler ve gözenekleri kapatmak için idealdir. Cilt bakımını desteklediği gibi ultraviole ışınlarına karşı da koruma sağlar. Eğer yüzünüzün parlamasını önlemek isterseniz, içinde mikrosfer, renklendirici pigment ve yumuşatıcı pudra tanecikleri bulunan bir fondöten seçmeniz gerekiyor. Hafif bir makyaj yapmak istiyorsanız fondöteni sadece bir kat ama eğer sofistike bir makyaj yapmak istiyorsanız en az iki kat uygulamalısınız.

Likit fondötenler ise yine cildinizin kuru, yağlı, normal ya da karma olmasına göre ayrılıyor ve bununla beraber sizlere birçok seçenek sunuluyor; Silikon içeren, yağsız olan, E-Vitaminli, güneş koruma faktörlü olmak üzere birçok likit fondöten var. Bu fondötenleri elinizle yüzünüze yaymak haricinde yumuşak bir süngerle de sürebilirsiniz. Likit fondötenler, mükemmel birer kapatıcılar. Aynı zamanda pudranın mat ve pürüzsüz görünümünü de cilde kazandırıyorlar. Tüm cilt tipleri özellikle karma ciltler için ideal. Açık tenlere mat opaline, mat fildişi, mat naturel, mat pembe-bej, mat altın-bej ve mat bakır-bej tonları, yanık ve mat tenlere ise dore renkler tavsiye edilir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!