Gurura dayalı, hırçın ve örseleyici bir aşk

Güncelleme Tarihi:

Gurura dayalı, hırçın ve örseleyici bir aşk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 00:00

Asi ve Demir'in inişli çıkışlı ilişkileri, izleyiciyi her cuma ekrana kilitliyor.

Haberin Devamı

"Asi" dizisinin geçtiğimiz hafta yayınlanan sezonun ilk bölümüyle birlikte Asi-Demir ilişkisinde artık gururun değil, aşkın galip gelmeye başlayacağını düşündük. Peki oyuncular da aynı fikirde mi? Sorularımızı, "Asi" dizisinin başrol oyuncuları Tuba Büyüküstün, Murat Yıldırım, Nur Sürer ve Selma Ergeç yanıtladı.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN (ASİ):

Kimyamızda kelimeleri aşan bir şey var

- Demir ve Asi'nin aşkını nasıl yorumlarsınız?

Demir ve Asi'nin aşkı; gurura dayalı, hırçın ve örseleyici bir aşk.

Gurura dayalı, hırçın ve örseleyici bir aşk
- Asi, inatçı ve gururlu bir karakter. İnat ve gurur sizin hayatınızın neresinde?

Her yerinde... Ancak aşırı gurur, insan hayatında engelleyici bir durum haline gelebiliyor. Tüm bu duyguların yanı sıra sevginin de insan hayatında önemli bir yer tuttuğunu düşünüyorum.

- Asi ve Demir'in sahnelerinde daha çok bakışlar konuşuyor. Aşk araya girince kelimeler anlamını mı yitiriyor?

Bu durumu şöyle özetleyebilirim; insan kimyasında kelimeleri aşan bir şey var...

- Geçen sezon büyük bir soru işaretiyle kapandı. Yeni sezonda izleyiciyi ne gibi sürprizler bekliyor?

Bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Yazarlardan aldığımız ipuçlarına göre özel sürprizler bekliyor seyirciyi. Özellikle Asi ve Demir'le ilgili hoş sürprizler var.

Haberin Devamı

- Dizinin çekimleri Antakya'da devam ediyor. Antakya'da yaşam nasıl?

Antakya’da yaşam, sıcak ve yoğun çalışma temposuyla geçiyor. Ama burası çok keyifli ve farklı bir kent. İçine girer girmez size hissettirdiği özel ve gizemli bir havası var.

/images/100/0x0/55ea7db1f018fbb8f8836bb2
MURAT YILDIRIM (DEMİR):

Engelleri aşmanın

başka yolları da var

- Siz Demir ve Asi'nin aşkını nasıl yorumluyorsunuz?

Demir ile Asi'nin aralarında birbirlerine itiraf edemedikleri büyük bir bağ var. Sevgiyle tutkunun iç içe girdiği bir bağ bu.

- Demir ve Asi'nin aşkında tutku mu, sevgi mi daha baskın?

Bence ikisi de iç içe. Geçmişte yaşananlar ve toprağın hikâyesi peşlerini bırakmıyor olsa da aralarındaki sevgi çok kuvvetli hiç kuşkusuz.

- Dizinin ilerleyen bölümlerinde Demir ve Asi yine bir yanlış anlaşılma yüzünden ayrı düşecek sanırım. Ne gibi engeller bekliyor aşıkları?

Ayrı düşmelerden daha farklı sürprizler bekliyor seyirciyi. Demir ve Asi, bu sezon engellerin üstesinden gelmenin başka yollarını keşfediyorlar.

- Asi ve Demir'in bir araya gelememesinin en büyük nedeni de gururları. Klişe bir soru olacak ama aşkta gurur olur mu?

Gurur, insan hayatının büyük bir kısmını kapsıyor. Gururu ben biraz da hayatta önümüze çıkan önemli bir test gibi görüyorum. Çünkü gurur insanı dik tutan, problemleri göğüslemesinde büyük bir unsur olurken, aynı anda insanı yıldırabilir de.

NUR SÜRER (NERİMAN):

Gurura dayalı, hırçın ve örseleyici bir aşk
Erkeklerin canı cehenneme

- Sizi fedakâr bir anne ve eş olarak izledik dizide. Ancak yıllar sonra yeniden ortaya çıkan bir aşk, canlandırdığınız Neriman karakterini derinden sarstı. Öncelikle bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Canlandırdığım toprağa bağlı, geleneksel bir ailenin fedakâr eş ve annesinin, kocasıyla ilgili hiç düşünmediği eski bir aşkın ortaya çıkmasıyla birlikte sarsıntıya girmesini dizinin kurgusu içinde çok doğal buluyorum. Hikâyenin seyircinin ilgisini çekip sürekli olabilmesi için bana göre bu sarsıntının daha da derinleşmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

- Yeni sezonda daha güçlü bir Neriman izleyeceğiz sanırım. Neriman ve Süheyla arasındaki çekişme sürecek mi?

Babası Cemal Ağa’nın öldürülmesi sonucunda Neriman ister istemez onun da her türden birikimine sahip çıkmak zorunda kalıyor. Babasının boşluğunu her alanda doldurmaya uğraşıyor. Ortaya çıkan bu yeni durumda, dizideki Neriman karakteri Cemal Ağa’nın karakterini de yüklenerek, Neriman+Cemal Ağa biçimine dönüşecek sanıyorum. Neriman ile Süheyla'nın arasındaki çelişkinin İhsan ile Süheyla arasındaki ilişkiye göre belirleneceğini, iniş çıkışlar gösterebileceğini sanıyorum.

- Neriman, ailenin iplerini ele alacak mı?

Cemal Ağa’nın öldürülmesiyle ortaya çıkan boşluğun Neriman tarafından doldurulması, aile içinde iki başlı bir iktidar kavgasının tohumlarını doğal olarak içinde taşıyor.

/images/100/0x0/55ea7db1f018fbb8f8836bb6
- Neriman'ın Asi ve Demir'in aşkına yaklaşımı yeni sezonda nasıl olacak?

Yazarların hikâye üzerinde ne düşündüklerini bilmediğimden, bunu kestiremiyorum. Ama Neriman, dizinin başından beri Türkiye’deki ağırlıklı anne profili gibi çocuklarının iyi ve mutlu evlilikler yapmasından yana.

Haberin Devamı

- Dizi, aşk ve toprak hikâyesiyle dikkat çekiyor. Bir diğer dikkat çekici özellik de kadın karakterlerin baskın olması. Bu diziyle birlikte kadına bakış biraz daha değişir mi sizce?

Ben bu sorunuzu izleyiciden aldığım tepkileri örnek göstererek yanıtlamak istiyorum. Sokakta rastladığım bütün izleyiciler, her seferinde "İhsan'a biraz toleranslı bakın, ona kızmayın çünkü çok iyi bir insan" diyorlar. Ben de bu tepkilere "Erkeklerin canı cehenneme!" diye yanıt veriyorum... Filmlerin hayatı kökten değiştirebileceğine hiç inanmadım.

- Neriman ilk sezonda güçlü bir kadın olarak görünmesine rağmen, duygusal zayıflıkları vardı. Peki, Nur Sürer gerçek hayatta nasıldır?

Bence Neriman güçlü bir kadından ziyade, her şeye rağmen ailenin devamını isteyen geleneksel bir eş ve anne. Alıştığı yaşamı bozmak istemiyor. Acılara, sarsıntılara katlanıyor, annelerimiz gibi. Benim de en büyük zaafım ailemdir. Hep mesleğimden önce gelmiştir. Ama ben realist ve devrimci bir insanım. Asla geleneksel kalıplar içinde yorumlanamam.

Haberin Devamı

SELMA ERGEÇ (DEFNE):

Oyunculukta tatminsizlik yaşıyorum

- Dizide oldukça sakin ve naif bir karakteri; Defne'yi canlandırıyorsunuz. Peki Selma Ergeç nasıldır?

Gurura dayalı, hırçın ve örseleyici bir aşk
Genelde sakin bir insan olmaya çalışıyorum. Ama tabii benim de her insan gibi iniş çıkışlarım olabiliyor. Kim bilir, belki de ilerleyen bölümlerde Defne'nin olaylar karşısında bu duygu durumunu her zaman koruyamadığına şahit olabiliriz.

- Defne hep ailesinin koruması altında kalmış, hayata karşı çok savunmasızmış gibi görünüyor. Sizin hayattaki en büyük dayanağınız nedir? Hayata karşı nasıl bir savunma mekanizmanız var?

Tabi ki en büyük dayanağım öncelikli olarak ailem ve dostlarım. Ama hayata karşı çok güçlü savunma mekanizmalarım olduğunu söyleyemem.

- Asi ve Demir'i yeni bölümlerde yine çok büyük engeller bekliyor sanırım. Aileler arasındaki uçurum büyüyecek gibi. Bu, Defne ve Kerem'in ilişkisine nasıl yansıyacak?

Defne ve Kerim bir yıldırım aşkı sonucu evlendiler. Aslında şu anda birbirlerini daha yeni tanımaya başladılar. Bu da ilişkide birtakım sorunların yaşanmasına neden oluyor. Aşkları bu sorunların üstesinden gelecek kadar güçlü mü, göreceğiz.

Haberin Devamı

- Tıp okurken okulunuzu yarıda bırakmışsınız. Bunun pişmanlığını yaşıyor musunuz?

Yaptığım tercihin pişmanlığını yaşayamıyorum. Ama iyi ki tıp eğitimi almışım diye düşünüyorum, çünkü bu da bana hayata başka bir bakış açısı kazandırdı.

- Mükemmeliyetçi bir yapınız olduğunu söylemişsiniz. Bu oyunculuğunuza ve hayatınıza nasıl yansıyor?

Benim için hayatı biraz yorucu kılıyor. Ama bu konuda yapacak pek bir şey yok. Oyunculukta ise hep bir tatminsizlik yaşıyorum. Hep daha iyisinin olabileceğini düşünüyorum. Bu yanım belki hayatı zorlaştırıyor ama oyunculukta işe yaradığını düşünüyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!