Sofrayı televizyon karşısına kurduk

Güncelleme Tarihi:

Sofrayı televizyon karşısına kurduk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 01:46

Sabah programları tatile girince günlük yemek programları da tası tarağı topladı. Ramazan nedeniyle özel programlar yapıldı tabii ama bayramdan sonra ana akım ekranlar bir-iki tekrar dışında tamtakır gibi görünüyor şu an. İşte bomba haber: Hayır, hiç de değil! Aramasını bilene epey çeşitli ve lezzetli alternatif var. Hepsini inceledik.

Haberin Devamı

‘ORTAM SÜPER, ÇİFTLİK ŞAHANE'CİLERE:
RAY'İN ÇİFTLİĞİ

Sofrayı televizyon karşısına kurduk

Dört günlüğüne geldiği İstanbul’da dokuz yıldır yaşayan, bu arada iki çocuk babası ve harika bir çiftlik sahibi olan Ray’in programını izlerken insan “Hayat sana güzel Ray” demekten kendini alamıyor valla. Kırık Türkçesiyle, bir sürü güzelim hayvanın hoplayıp zıpladığı arazisinde yetiştirdiği malzemeleri kullanarak yaptığı yemekleri tatlı tatlı anlatıyor.

GELENEKLERE BAĞLILARA:
HAYAT AĞACI: UNUTULMAYAN TATLAR

Sofrayı televizyon karşısına kurduk

Haberin Devamı

Karadeniz ve Selanik kökenli ailesinin bütün sofra geleneklerini Büyükada’daki dizi platosu gibi evden izleyiciye aktaran Selin Kutucular’ın tarifleri arasında sık sık eski İstanbul lezzetleri de karşımıza çıkıyor.

‘ORGANİK OLSUN, KÖYDEN GELSİN'CİLERE:
TEL DOLAP

Sofrayı televizyon karşısına kurduk

Gizem Soysaldı Karabey’i bir çok kişi Ayşe Arman’a verdiği röportajıyla hatırlayabilir ama kendisi şu sıralar ekranların en pratik tarifler içeren programlarından birini hazırlayıp sunuyor. Menemenin içine konandan, kahvaltılık acıya kadar binbir türlü sos, geleneksel tat, program tanıtımında dendiği gibi ‘köyde köylü kadınların yaptığı her şey’ Tel Dolap’ta.

‘EGZOTİK MUTFAĞI DA BİZ BİLİRİZ'CİLERE:
POH&CO

Sofrayı televizyon karşısına kurduk

Sempatik, çıtı pıtı Poh’un Çinli-Malezyalı ailesinin eğlenceli hayatına tanık oluyor izleyen. Evin bahçesinde yetiştirdikleri organik yiyecekler ve ev problemlerinin işlendiği programı izlerken zaman zaman malzemelerin tezgaha serilen gazetenin üzerinde doğrandığına tanık oluyor, sadece Çin lokantalarında yiyebileceğimizi sandığımız şeyleri evde de yapabileceğimizi anlıyoruz.

Haberin Devamı

KOLTUKTAN KALKMAYAN SEYYAHLARA:
ŞEHİRLER VE TATLAR

Sofrayı televizyon karşısına kurduk

Amsterdam, Lizbon, Prag, Barcelona, Manila, Berlin, Roma, Kudüs, Paris, Seul. Ve tabii ki İstanbul. Her yıl milyonlarca turist ağırlayan, zengin tarih dokusu ve bol alışveriş seçeneklerinin yanı sıra mutfak kültürleriyle de ilgi odağı olan kentlerde neler yemeli sorusunun cevabını bulacağınız program. Sunucu Ishai Golan’a İstanbul’da şef Maksut Aşkar eşlik edecek.

‘YUNAN ADALARI'NDAN ŞAŞMAM ŞEKERİM'CİLERE:
WILCO'YLA YAŞASIN YEMEK

Karavanıyla Türkiye’yi gezen Wilco yemek programı olayına da girdi. Hem de yılın popüler tatil beldesi Yunan adalarından da eksik kalmadan. ‘Ada Sakızı Komşu Armağanı’ isimli bölümde leziz yemeklerin yanı sıra sakızın her türlüsüyle de tanışacak, adanın ünlü Narenciye Müzesi’ni gezeceğiz. Sonraki bölümü, ‘Sisam’da Pişer Bize de Düşer’i de kaçırmamanızı öneririm.









 

BAKMADAN GEÇME!