GeriGurme Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    2
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar
refid:26971558 ilişkili resim dosyası

Kahvaltıların baş tacı, pastacıların kutsal ürünü, diyet yapanların en iyi dostu... Yumurtayla yapabilecekleriniz say say bitmez, yaz yaz yetmez. Meseleye iki yumurta kırarak başlayalım.

POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar

Ön uyarı: Yumurtanız çok taze olmalı.

Bir tencereye bolca su konulur ve kaynatılır. İçerisine 1-2 kaşık sirke konulur. Tencerenin altı orta ısıya alınır. (Fokurdayarak kaynamamasına dikkat edin!) Suyun içinde bir girdap oluşturulur. Yumurta ayrı bir kabın veya kepçenin içerisine kırılır. Girdabın tam ortasına bırakılır ve 5-6 dakika çok fazla ellenmez. Bir kevgir yardımıyla sudan çıkarılır. Poşe yumurta ile ‘eggs benedict’, ‘eggs florentine’, çılbır gibi farklı lezzetler yapabilirsiniz.

KAÇ DAKİKA PİŞİRMELİ?

Rafadan istiyorsanız 3-4 dakika

Kayısı istiyorsanız 6-7 dakika

İyi haşlanmış istiyorsanız 9-10 dakika

HAŞLAMANIN BEŞ ALTIN KURALI

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar
Yumurtanız taze olacak, çatlak olmayacak.

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar
Tenceredeki su yumurtayı geçecek seviyede olacak.

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar
Pişirmek istediğiniz yumuşaklığa göre olan dakikayı bilmelisiniz.

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar
Tutacağınız süre, su kaynamaya başladıktan sonra başlayacak.

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar
Süre bittiğinde yumurta hemen soğutulacak.

EGGS BENEDICT & EGGS FLORENTINE

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar

Eggs Benedict

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar

Eggs Florentine


Ekmeğinizi kızartın. 100 gram tereyağını eritin, ılıtın.

Hollandez sos için 3-4 yemek kaşığı beyaz şarap veya sirkeyi tane karabiber, taze kekik, sarmısak gibi lezzetlendiricilerle tavaya alın. Sıvı yarısına gelinceye kadar pişirin, süzün.

Bir karıştırma kabına 2 adet yumurta sarısı ve süzdüğünüz sıvıyı ekleyin, çırpın.

Erittiğiniz yağı yavaş yavaş ekleyerek, sürekli karıştırarak sos haline getirin.

Yumurtalarınızı poşe tekniğiyle iyice pişirin.

Ekmeğinizi tabağa alın, üzerine yumurtanızı yerleştirin, kızarmış bacon koyun ve hollandez sosu üzerine gezdirin. eggs benedict’iniz hazır!

Ekmeğinizi tabağa alın. Üzerine sarmısakla sotelediğiniz ıspanağı, poşe yumurtayı ve son olarak da hollandez sosu ekleyin. Eggs florentine’iniz hazır!

İKİ KAHVALTI KLASİĞİ

MENEMEN

Sepet sepet lezzetler: En güzel kahvaltılık yumurtalar

Kilit malzeme: Soğan. Önce soğanlı yapıp yapmayacağınıza karar verin. Kahvaltılıksa soğansız, gün boyunca ana yemek niyetine hazırlayacaksanız soğanlı olsun.

Önce biberi, domatesi ve tercihen soğanı küçük küçük doğrayın.

Tavaya önce soğanı, biraz yumuşayınca biberi, ardından domatesi ekleyin.

Domates biraz fokurdayınca çırptığınız yumurtayı ilave edin.

Suyunu tam kaçırmadan pişirin ve ekmeğinizi batırarak afiyetle yiyin.

YAĞDA YUMURTA

- Tereyağını eritin.

- Üzerine yumurtayı kırın.

- Yumurtanın beyaz kısmı piştiğinde servis edin.

Aklınızda olsun: Yurtdışında bizim yağda yaptığımız bu yumurtaya ‘sunny side up’ derler.

3 İYİ ADRES

Köy yumurtanızı Kazdağı’ndan isterseniz www.idabahce.com; “Yok İzmir’den gelsin” derseniz www.dedefarm.com’a girip siparişinizi verin. www.yabaani.com da bir diğer taze alternatif.

2 MÜKEMMEL YARDIMCI

Eğer ailenizde yumurtayı herkes farklı bir yumuşaklıkta seviyorsa yumurta haşlama makinesi alın. Dilim dilim doğramak içinse elinizin altında bir yumurta doğrama makinesi olsun.

1 REHBER KİTAP

Rose Carrarini’nin ‘How to boil an egg’ adlı kitabı yumurtayı her açıdan ele alan, zengin bir kaynak.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle