GeriGurme 'Sahrap'la Pratik Sofralar'da bugün: Keten tohumlu ve muzlu ekmek
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

'Sahrap'la Pratik Sofralar'da bugün: Keten tohumlu ve muzlu ekmek

'Sahrap'la Pratik Sofralar'da bugün: Keten tohumlu ve muzlu ekmek

Sahrap Soysal ile ‘İftarda ne pişirsem?’ derdine son! Sahrap’la Pratik Sofralar her gün yeni bir tarif ile netd.com’da devam ediyor! Sindirim sistemine faydalı, diyet dostu keten tohumundan harika bir ekmek tarifi! Hem afiyet, hem sağlık olsun.

Keten Tohumlu ve Muzlu Ekmek

MALZEMELER:

  • 3 muz
  • ½ su bardağı keten tohumu
  • 100 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 150 gr pekmez
  • 3 yumurta
  • 60 gr sıvıyağ
  • 60 gr esmer şeker
  • 80 gr yoğurt
  • 1 çay kaşığı vanilya

YAPILIŞI

Vanilya, yumurta, esmer şeker, sıvıyağ ve pekmezi bir kapta çırpın. Bir çatalla ezdiğiniz muzları karışıma ekleyin. Ayrı bir kapta unlar, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayın. Sıvı malzemelerle karıştırıp en son keten tohumunu ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle