GeriKek Tarifleri Tuzlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tuzlu kek tarifi

Tuzlu kek tarifi

Kahvaltılarda ve çay saatlerinde keyifle tüketebileceğiniz bir kek tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı tam yağlı beyaz peynir
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Tuzlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip, tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından peynir, dereotu ve zeytini ekleyip karıştırmaya devam edin.

Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp, hamuru kabın içine yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.