GeriGurme 'Sahrap’la Pratik Sofralar'da bugün: Aysel'in Tuzlu Keki
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

'Sahrap’la Pratik Sofralar'da bugün: Aysel'in Tuzlu Keki

'Sahrap’la Pratik Sofralar'da bugün: Aysel'in Tuzlu Keki

Sahrap Soysal ile ‘İftarda ne pişirsem?’ derdine son! Sahrap’la Pratik Sofralar her gün yeni bir tarif ile netd.com’da devam ediyor!

Aysel'in Tuzlu Keki

Tuzlu kek mi olur? Olur tabii! Ramazan'da midenizi yormayacak, enfes sıcacık bir kek tarifi geldi...

MALZEMELER

-- 3 adet yumurta
-- 1 su bardağı sıvı yağ
-- 1,5 su bardağı süt
-- 3 su bardağı un
-- 1,5 su bardağı tam yağlı beyaz peynir
-- ½ bağ dereotu
-- ½ su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
-- 1 paket kabartma tozu
-- 1 tutam tuz

YAPILIŞI

Geniş bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip, tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından peynir, dereotu ve zeytini ekleyip karıştırmaya devam edin. Dikdörtgen fırın kabınızı yağlayıp, hamurunuzu kabın içine yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle