GeriGurme Sahrap Soysal’dan Ramazan lezzeti: Cevizli sütlü kadayıf
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sahrap Soysal’dan Ramazan lezzeti: Cevizli sütlü kadayıf

Sahrap Soysal’dan Ramazan lezzeti: Cevizli sütlü kadayıf

Lezzetli iftar yemeklerinin ardından güzel bir kadayıfla ağzını tatlandırmayı kim istemez? Eğer siz de yemek sonrası için bir tatlı arıyorsanız, Sahrap Soysal’dan muhteşem bir tarif geliyor. Hem leziz hem pratik… Afiyet olsun!

MALZEMELER

400 gr çiğ tel kadayıf
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker

Ayrıca;
2 çay kaşığı pekmez
2 çay kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

Önce süt ve şekeri bir tencerede kısık ateşe koyun. Karıştırın ve kaynar kaynamaz ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Tel kadayıfları iki elinizle çekiştirip koparın. Böylece tel tel ayrılan kadayıfınız olacaktır. Fırına dayanıklı dikdörtgen borcamın altına fırçayla pekmez ve sıvıyağı sürün.

Didiklediğiniz kadayıfın yarısını bastırarak kabın içine yerleştirin. Ceviz içini serpin ve ikinci kat kadayıfları üzerine yine bastırarak yerleştirin. Bir tavada yağları eritip, kızdırın ve hemen kadayıfın üzerine gezdirin.

Fırını  200 dereceye getirip ısıtın ve sıcak fırında en az 35 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk sütlü şerbetini gezdirin. Çekmesini bekleyip, dilimleyerek servise sunun.

 

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle