GeriGurme Refika'nın mutfağından lezzetler: Portakallı şekerpare
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    4
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Refika'nın mutfağından lezzetler: Portakallı şekerpare

Refika'nın mutfağından lezzetler: Portakallı şekerpare
refid:27739669 ilişkili resim dosyası

Portakalın tam zamanı. Tatlının ise zamanı yok! İşte Refika Birgül'ün mutfağından, nefis kokulu portakalla zenginleştirilmiş şekerpare tarifi...

Tereyağını oda sıcaklığına getirip yoğuracağınız kaba koyun. 1 adet yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın. Tereyağına 1 bardak un, 1 bardak irmik, yumurta beyazı, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 portakalın rendelenmiş kabukları ve 1-2 damla suyunu ekleyerek yoğurun. Eğer çok yapışkan olursa, kaba az bir miktar un koyup hamuru toparlayabilirsiniz. Tereyağı oda sıcaklığında eriyeceğinden yoğurduğunuz bu hamuru toparlaması için buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Şerbeti için, 1 bardak suya, 1 bardak şeker ekleyip bir tencerede toz şeker eriyene kadar karıştırın. ¼ portakalın suyunu da ilave edip, bir taşımlık kaynatın ve ılıması için bekletin. Fındık, Antep fıstığı ve bademleri robota atıp toz haline gelinceye kadar çekin ve ayrı ayrı kaplara boşaltın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. İster sade olarak isterseniz de bir miktar fındık, fıstık veya badem tozundan alarak, yuvarlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve ortalarına istediğiniz yemişi yerleştirin. 185 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Çıkardıktan sonra bir kaba alın ve ılıyan şerbeti üzerine dökün. Tatların birbirine geçmesi için bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Refikanın mutfağından lezzetler: Portakallı şekerpare

Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 Portakal kabuğu
2-3 damla portakal suyu

İsteğe göre;
Fındık
Antep fıstığı
İç tatlı badem

Şerbet için;
1 bardak kadar su
1 bardak toz şeker
¼ portakalın suyu


Yorumları Göster
Yorumları Gizle