GeriGurme Orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi

Orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi

Orkinos kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı balık yemeği seven vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Dünyanın en lezzetleri balıkları arasında yer alan orkinos balığının kavurması sofralara ayrı bir tat katıyor. Peki, orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi.

Soğan ve domates sosuyla beraber sofraya harika bir lezzet getiren orkinos kavurmanın tarifi merak ediliyor. Peki, orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi.

Malzemeler

4 kişilik
300 gram orkinos balığı
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
2 adet köy biberi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı

Orkinos balığını alırken balıkçınızdan kuşbaşı olarak kesmesini isteyiniz. Kuşbaşı etleri su ile yıkamak gerekiyor. Yıkarken biraz suda bekletmek de iyi oluyor. Bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısıtıyoruz. 1 adet soğanı soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp tavaya ekliyoruz. Üzerine tuz atıp soğanı güzelce kavuruyoruz. Soğan kavrulduktan sonra üzerine güzelce yıkadığımız kuşbaşı orkinos etleri ekleyip beraberce kavuruyoruz. Kısa sürede pişecektir. Balıkların pişmesine yakın küp küp doğradığımız yeşil biber ve son olarak domatesi ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz. Kekik, pul biber ve karabiber atıp, tuzunu da damak zevkimize göre ayarlayıp son bir kez karıştırdıktan sonra ocağı kapatabiliriz. Müthiş lezzetli orkinos kavurma servise hazırdır.

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle