GeriGurme Lahmacun nasıl yapılır? İşte ev yapımı lahmacun tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lahmacun nasıl yapılır? İşte ev yapımı lahmacun tarifi

Lahmacun nasıl yapılır? İşte ev yapımı lahmacun tarifi

Lahmacun nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasına farklı tatlar katmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Güneydoğu yöresinin efsanevi lezzeti olan lahmacunun evde en kolay şekilde nasıl yapılacağı merak ediliyor. İşte, ev yapımı lahmacun tarifi.

Genellikle evlere sipariş olarak söylenen lahmacunun bu kez evde nasıl yapılacağı sorgulanmaya başladı. Çıtır çıtır kıvamıyla ağızda güzel tatlar bırakan lahmacunun nasıl yapılacağı merak ediliyor. İşte, ev yapımı lahmacun tarifi.

Malzemeler

250 gram un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Harç için:
200 gram kıyma
2 adet domates
1 adet büyük soğan
2 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
4 diş sarımsak
1.5 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı

Harcı hazırlamak için yeşil biber, domates, soğan, maydanoz ve sarımsağı robotta çekin, hazırladığınız karışımı ve salçayı kıymanın üzerine ekleyerek yoğurun.

Lahmacun hamuru için unu eleyerek bir kaba alın. Maya ve tuz ekleyerek harmanlayın. Ilık suyun içine zeytinyağı koyun. Unun ortasını havuz şeklinde açarak suyu bu açıklığa dökün ve yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp dinlendirin.

Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölün. Her parçayı merdane ile çok ince olacak şekilde açın. Açtığınız hamurun üzerine harcı eşit şekilde bastırarak yayın.

Fırının ızgara bölümünü en yüksek sıcaklıkta açın. Yapışmaz tavayı ısıtıp lahmacunu içine koyun. Tavadaki lahmacunun altı hafif kızarana kadar pişirin ve fırının ızgara bölümüne koyun. Kenarları hafif kızarınca çıkararak ikiye katlayın. Sıcak olarak servise sunun.

Yorumları Göster
Yorumları Gizle