GeriGurme Keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi

Keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi

Keşkek nasıl yapılır sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan lezzetler arasında yer almaya başladı. Anadolu mutfağının gözlerinden biri olan keşkekin yapılışını sizler için hazırladık. Peki, keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi.

Keşkek nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Peki, keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi.

Malzemeler

300 gram aşurelik buğday
100 gram nohut
5,5 su bardağı su
750 gram kemikli koyun eti
60 gram tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

Keşkek nasıl yapılır?

Bir gece önceden ıslatılmış nohutları ve yarma buğdayları büyük bir tencereye koyalım üzerine tavuğun göğüs etini ve tavuk suyunu, iri iri doğradığınız soğanı ve biber salçasını koyalım.

Tuz ve kimyonu da ekledikten sonra tavuk suyunu malzemelerin üzerini geçecek şekilde dökelim ve pişmeye bırakalım.

Pişmeye bırakılan keşkeği pişene kadar karıştırmayın piştiğini anlamak için nohut veya buğdayların tadına bakın.

Piştikten sonra altını kapatın ve karıştırma başlayın. 10 - 15 dakika boyunca malzemeleri birbirine karıştırın ve hafif sulu bir yapıda bırakın.

Dilerseniz üzerine tereyağı eritip dökebilirsiniz.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle