GeriYemek Kültürü İncili Gastronomi Rehberi'ndeki restoranlar neye göre seçildi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncili Gastronomi Rehberi'ndeki restoranlar neye göre seçildi?

İncili Gastronomi Rehberi'ndeki restoranlar neye göre seçildi?

İncili Gastronomi Rehberi müfettişleri nelere dikkat ediyor diye merak ediyor musunuz? İşte cevabı...

 

Lezzet:

- Olağanüstü bir lezzet deneyiminin yaşanmış olması

- Lezzet dengesinin istikrarlı bir şekilde sürdürülüyor olması

- Aynı tabaktaki farklı malzemelerin birbirleriyle olan uyum ve dengeleri

- Kullanılan tekniğin ve ortaya çıkan lezzetin malzemenin esas kimliği ile olan ilişkisi

- İmza yemeklerin hikayelerinin tutarlılıkları

- Mutfaktaki teknik gücün lezzete yansıması

- Deneyimin diğer mekanlardan ayrıcalıklı olması

- Lezzetin unutulmazlığı, damakta ve hafızada iz bırakması

Malzeme:

- Kullanılan malzemenin tazeliği, mevsimselliği ve kalitesi

- Üreticilerin seçimi ve onlarla yapılan işbirliği

- Malzeme tedariğinin istikrarı ve sürdürülebilirliği

Servis:

- Servis elemanlarının bilgi düzeyi ve teknik becerileri

- Restoranın kimliğine, menüye ve kullanılan malzemelere olan hakimiyetleri

- Zamanlamaları doğru ayarlayabilmeleri

- Gerekli noktalarda gerekli düzeyde insiyatif kullanabilmeleri

- Müşterinin ihtiyaçlarını önceden tahmin edip doğru şekilde aksiyon alabilmeleri

- Güler yüzlülük, samimiyet ve mesafe dengelerinin düzeyini koruyabilmeleri

İncili Gastronomi Rehberindeki restoranlar neye göre seçildi

Restoran Kimliği:

Mutfağın felsefesinin, şefin kimliğinin, mutfak ekibinin teknik gücünün kullanılan malzemelerin ve servis biçiminin doğru bir şekilde restoran kimliğine yansıması…

Sunum:

Sunum araçlarının özenle seçilip, yemeği ve yemeğin hikayesini uygun ve doğru şekilde yansıtmaları

Dekorasyon ve Ses:

- Dekorasyonun arkasındaki fonksiyon ve rahatlık  ​

- Dekorun mekanın temel felsefesi ve yemekleriyle olan bütünlüğü

- Müzik ses seviyesinin doğru ayarı

- Gürültü, uğultu gibi rahatsız edici faktörlere gösterilen dikkat

Genel:

Türkiye’nin yeme-içme sektörüne katkıda bulunmuş olması.

Uluslararası standartlarda, benzer restoranlara kıyasla kriterlere uyması.

False