GeriGurme Falafel nasıl yapılır? İşte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Falafel nasıl yapılır? İşte tarifi

Falafel nasıl yapılır? İşte tarifi

Falafel nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında farklı tatlar ve lezzetler arayan vatandaşların sorguladığı konular arasında yer alıyor. Birkaç sebzenin bir araya gelmesiyle birlikte yapılan falafelin tarifi merak ediliyor. İşte detaylar.

Falafel ya da Tamiya, humus ve künefe gibi artık tüm Ortadoğu’ya mal olmuş İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Daha çok ara sıcak olarak tüketilmeye uygundur.

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı köftelik bulgur
1 adet beyaz soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kişniş
1 adet büyük boy yumurta
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı susam
2 çorba kaşığı tahin
2-3 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Bir kabın içine bulguru koyun ve yarım su bardağı sıcak su ile ıslatıp, 10 dakika bekleyin. Başka bir kabın içine bulgur ve galeta unu hariç tüm malzemeyi koyun ve robottan geçirin. Hazırladığınız harcı bulgurun içine ilave edin. Daha sonra galeta ununu ilave edip, 1-2 dakika yoğurun. Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlak şekil verin. Bol kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Falafeli, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle