GeriMutfak Tüyoları Evde kestane nasıl pişirilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde kestane nasıl pişirilir?

Evde kestane nasıl pişirilir?

Soğuk havaların gelmesiyle sokakları kestane kokusu sarmaya başladı. Dışarıdan almak yerine siz de sıcacık evinizde kestane keyfi yaşamak isterseniz 4 farklı kestane pişirme yönteminden birini deneyin!

Kış geldi, kestane mevsimi açıldı! En güzel kestane eski usul sobanın üzerinde pişirilen olsa da bu lezzeti evinizde de yakalayabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın kabuklarını çizdiğiniz kestaneleri pişirmeden önce bir saat kadar tuzlu suda bekletirseniz piştiğinde kestanenin kabuğu daha kolay soyulacaktır.

Evde Kestane Pişirmenin 4 Yolu

Mikrodalga: Kestanelerinizi keskin bir bıçak ile ortadan ikiye kesin. Böylece daha hızlı pişerler. Nemlendirmek için üzerlerine biraz su serpin. Mikrodalga fırını orta güç ayarına getirin ve fırınınızın gücüne göre 7-10 dakika arasında pişirin. Kestanelerin sertliğine göre süreyi birkaç dakika daha uzatabilirsiniz.

Fırın: Önceden ısıttığınız fırınınızı 200 dereceye getirin. Kestanelerin her birinin bombeli kısmına keskin bir bıçak ile x şeklinde kesikler atın. Böylece daha hızlı kavrulurlar. Kestaneleri fırın tepsisine kesikli yüzleri yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Daha iyi pişmeleri için kestanelerin üzerine çok az su serpin. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Birkaç dakikada bir kestaneleri çevirin ve hareket ettirin ki her tarafı güzelce pişsin. Kabukları kolayca ayrılmaya başladıysa pişmiştir. Birkaç dakika soğumasını bekledikten sonra kabuklarını temizleyebilirsiniz.

Fırında kestane yaparken fırın torbası da kullanabilirsiniz. Suda bekletilmiş, yıkanmış, kesikleri atılmış kestaneleri fırın torbasına yerleştirdikten sonra 30-40 dakika önceden 200 dereceye ayarlanmış ve ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Evde kestane nasıl pişirilir

Ocakta: Kestanelerinizi ocağınızın üzerine yerleştireceğiniz bir közleme tavası, döküm tava ya da sacın üzerinde de pişirebilirsiniz. Önce kestanelerin bombeli yüzeylerini yarıya kadar hilal şeklinde kesin sonra ocağın üzerinde ısıtmaya başladığınız sacın üzerine yerleştirin. Arada bir kestaneleri çevirin. Piştikten sonra birkaç dakika soğumaya bırakın ve soyarak afiyetle yiyin.

Haşlama: Bir tencere suyu kaynatın. Kestanelerin bombeli yüzeylerine x şeklinde kesikler attıktan sonra kaynar suya atın. Kestanenin cinsine ve göre 10-15 dakika arasında yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra kabuğunu soyarak temizleyin.

Sunum: İster fırında, mikrodalgada, ister ocakta, ister haşlayarak pişirin kestanelerin üzerine toz tarçın veya çikolata sosu dökebilirsiniz. Lezzeti daha da arttırmak için çikolata sosu ve tarçından önce az bir miktar erimiş tereyağı da dökmeyi deneyebilirsiniz.

TATLI SEVENLER İÇİN EN FAZLA 3 DAKİKADA HAZIR OLACAK BİR TARİFİMİZ DAHA VAR

False