GeriGurme Ev yapımı doğum günü pastası tarifleri
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı doğum günü pastası tarifleri

Ev yapımı doğum günü pastası tarifleri

Pasta çok güzel bir şey! Ev yapımı pastalar ise en güzeli. Hem yapması keyifli hem de gönül rahatlığıyla yemesi. Bu ay içinde doğum günü varsa aşağıdaki tariflerden birini mutlaka denemelisiniz.

FUNFETTİ KEK

Malzemeler

300 gram pudra şekeri, 450 gram tereyağı, 1 çorba kaşığı vanilya tohumu ezmesi, 8 yumurta, 450 gram un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 4 çorba kaşığı tam yağlı süt, 200 gram gökkuşağı sprinkler. Krema için 150 gram yumuşatılmış tereyağı, 450 gram elenmiş kremşanti, 180 gram tam yağlı krem ​​peynir, 1 yemek kaşığı vanilya ezmesi.

Hazırlanışı

Fırını 180 dereceye alın ve 20 santimetre çapındaki 4 kek kalıbını önceden ısıtın. Eğer 4 tane yoksa tarifi ikiye bölerek, iki parti halinde fırında pişirebilirsiniz. Şekeri, tereyağını, vanilyayı büyük bir kaba koyun ve kabarana kadar elektrikli bir karıştırıcı ile karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her birini iyice karıştırın. Eğer karışım çok fazla kabarcıklandıysa bir miktar un ekleyebilirsiniz.

Üzerine unu, kabartma tozunu ve bir çay kaşığı tuzu katın ve iyice karıştırın. Sütü dökün ve karışım gevşeyene kadar çırpın. Son olarak renkli sprinkler’ın bir kısmını da hamura ekleyin. Her kek kalıbına eşit miktarda dağıtın ve yayın. 25-30 dakika boyunca hafifçe bastığınızda geri yaylanan bir sünger kıvamına gelene kadar pişirin. Eşit olarak pişmesi için tepsilerin fırındaki sırasını 15 dakika sonra değiştirin.

Bu arada tereyağı ve kremşantinin yarısını çırparak kremanızı hazırlayın. Krem peynirini ve kremşantinin kalanını ekleyin ve iyice çırpın. Vanilyayı kremanın üzerine serpiştirin ve iyice kaynaşana karar çırpmaya devam edin. Büyük yuvarlak başlı bir krema torbasına koyup buzluğa kaldırın.

Pasta kekleriniz soğuduktan sonra üzerine kremayı sıkın koyun ve diğer kek parçasını onun üzerine koyun. Kat kat bu şekilde pastanızı tamamlayın. Üstüne ekstra biraz daha renkli süsleme serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.

LİMON VE HAŞHAŞ TOHUMLU CUPCAKE

Malzemeler

225 gram un, 175 gram toz şeker, 2 limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu, 3 yumurta, 100 gram doğal yoğurt, 175 gram eritilmiş ve biraz soğutulmuş tereyağı. Krema için 225 gram yumuşatılmış tereyağı, 400 gram toz şeker, 1 limonun suyu, birkaç damla sarı gıda boyası, süslemek için çiçekler.

Hazırlanışı

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve muffin kalıplarınızı hazırlayın. Unu, şekeri, limon kabuğunu ve haşhaş tohumlarını büyük bir karıştırma kabına dökün ve karıştırın. Üzerine yoğurdu ve tereyağını ekleyin ve tahta bir kaşıkla topak kalmayana kadar çırpın. Ardından bu karışımı kalıplara döküp 20-22 dakika kadar pişirin. Daha sonra soğuması için ızgaralı tarafa alın.

Yumuşatılmış tereyağını bir kapta çırpın ve üzerine yavaş yavaş şekeri ve limon suyunu dökerek karıştırmaya devam edin. İyice çırpın ve güzel bir limon rengi elde etmek için içine birkaç damla gıda boyası ekleyin. Karışımı büyük bir yıldız ucu olan krema torbasına dökün.

Soğumuş keklerinizin üzerine sarmal şeklinde sıkın. Tüm kekleri bu şekilde süsleyin. Cupcake’iniz hazır!

PEKİ 3 DAKİKADA HAZIR OLACAK BİR KEKE NE DERSİNİZ?

Fincanda KekHem kolay hem lezzetli… İşte Süper Futtern farkıyla Fincanda Kek

Yorumları Göster
Yorumları Gizle