GeriMutfak Tüyoları Buzdolabındaki kötü kokuları bu yöntemlerle giderebilirsiniz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buzdolabındaki kötü kokuları bu yöntemlerle giderebilirsiniz

Buzdolabındaki kötü kokuları bu yöntemlerle giderebilirsiniz

Mutfakta yaşayabileceğiniz en can sıkıcı durumlardan biri de buzdolabındaki kötü kokulardır. İşte bu kokuların oluşmasını önleyecek harika ipuçları...

Buzdolabı, evlerimizde en çok kullanılan beyaz eşyalardan biridir. Özellikle yaz aylarında besinlerin tazeliğini kaybetmemesi ve bozulmaması için buzdolabı şart. Ancak zaman zaman koyduklarımız kötü kokulara yol açabiliyor. Peki, bu kötü kokular nasıl giderilir?

-- Buzdolabındaki kötü kokuların oluşmasındaki en büyük neden hijyendir. Bu sebeple, önce neyin buzdolabında kötü kokuya neden olduğunu belirlemek ve onu temizlemek gerekir. Buzdolabında sakladığınız sebze, meyve ya da çeşitli et ve süt ürünlerine dikkatlice bakın ve bunları koklayarak kötü kokunun kaynağını tespit etmeye çalışın. Kötü koku yaratan besini, bir saklama kabının içine koyarak ya da streç filmle sararak kokunun buzdolabında yayılmasını önleyebilirsiniz.

Buzdolabındaki kötü kokuları bu yöntemlerle giderebilirsiniz

-- Bazı durumlarda koku raflar arasında kalmış sebze yaprakları ya da besinlerin kalıntılarının çürümesinden, küflenmesinden ya da bozulmasından da kaynaklanabilir. Tüm raf aralarına dikkatlice bakarak böyle bir durum olup olmadığını kontrol edin. Buzdolabını güzelce temizlemek bu konuda size yardımcı olacaktır. Bunun için de suya biraz karbonat karıştırarak temiz bir bezle buzdolabınızı temizleyin. Karbonat ve su karışımı yerine maden suyu ya da doğal elma veya üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz. Bu alternatifler arasında sirke, hem bakterileri öldüren hem de kokuyu gideren bir üründür. Sirkenin kendi kokusu ise bir süre sonra kendiliğinden kaybolacaktır. Bu doğal ürünler, besinlerinizi bazen hiçbir şeye sarmadan yerleştirdiğiniz buzdolabınızda kimyasal bir birikinti oluşturmayacak ve bu yönüyle sağlıklı bir yöntem olacaktır.

-- Buzdolabınızı tamamen temizledikten sonra olası kokuları önlemek adına da başvurabileceğiniz birkaç yöntem var. Bunun için küçük bir çay tabağına kabartma tozu ya da daha güzel koku vermesi için vanilya dökün ve bu çay tabağını dolaba yerleştirin. Eğer buzdolabınız genişse sadece bir çay tabağı yerine, birkaç rafa ayrı ayrı çay tabakları yerleştirebilir ya da çay tabağı yerine genişçe bir tepsi kullanabilirsiniz.

Buzdolabındaki kötü kokuları bu yöntemlerle giderebilirsiniz

-- Buzdolabındaki kötü kokuları emen başka ürünler de mevcuttur. Bunlardan biri yulaftır. Ağzı açık bir kap içerisine bir avuç kadar yulaf dökün ve buzdolabına yerleştirin. Yulaf yerine karbonat ya da su ve sirke karışımı da kullanabilirsiniz.

-- Buzdolabındaki koku giderici ürünlerden bir diğeri de güçlü kokusuyla kahve. Sadece buzdolabında değil bulunduğu her ortamda kokusuyla baskın gelen kahveyi, yine ağzı açık bir kap içinde buzdolabı raflarınıza yerleştirin ve böylece buzdolabınızın kapağını her açtığınızda sizi karşılayacak olan kahve kokusuna merhaba deyin.

Buzdolabındaki kötü kokuları bu yöntemlerle giderebilirsiniz

False