GeriGurme Bahar otlarıyla yapabileceğiniz 3 sağlıklı tarif
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bahar otlarıyla yapabileceğiniz 3 sağlıklı tarif

Bahar otlarıyla yapabileceğiniz 3 sağlıklı tarif

Bahar geldi geçiyor, her yer yemyeşil. Bu dönemde doğa bizlere her zamanki malzemelerimizin yanında deneyebileceğimiz çok güzel yenebilir otlar da bahşediyor. Siz de mutfağınızda bir değişiklik arıyorsanız, bu tarifleri ıskalamayın!

EBEGÜMECİ KAVURMA

Malzemeler:
1 bağ ebegümeci, 1 soğan, 2 domates, 2 kaşık tereyağı, 2 kaşık zeytinyağı, tuz, pul biber.

Hazırlanışı:
Ebegümecinizi bol bol iyice temiz su görene kadar yıkayın ve ince ince doğrayın. Aynı şekilde soğanlarınızı da incecik doğradıktan sonra tencereye tereyağı ve zeytinyağını döküp, soğanları pembeleşinceye kadar çevirin. Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin. Ebegümecinizi bu karışıma döküp tuzunu ve biberini de koyun ve kapağı kapalı şekilde yumuşayıncaya kadar bekleyin. Yemeğin altı tutmaması için sık sık kontrol etmeli ve çevirmelisiniz. Piştikten sonra dileğinize göre sıcak ya da soğuk servis edin

Bahar otlarıyla yapabileceğiniz 3 sağlıklı tarif

YUMURTALI HARDAL OTU KAVURMA

Malzemeler:
500 gr hardal otu, 2 kaşık katı yağ, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 4 yumurta, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, su.

Hazırlanışı:
Hardal otunu köklerinden ayırın ve yapraklarını haşlayın. Haşlama işleminden sonra soğuk suya tutun ve süzüp incecik doğrayın. Bir tencerede doğranmış soğan ve sarımsağı katı yağda çevirin ve üzerine hardal otunu döküp çevirmeye devam edin. Ot kendini salmaya başladığında yumurtalarınızı kırın, üzerine tuz ve pul biber ekip pişirin. Kahvaltıda bile doya doya yiyebileceğiniz bu lezzetin keyfine varın.

Bahar otlarıyla yapabileceğiniz 3 sağlıklı tarif

ISIRGAN OTU ÇORBASI

Malzemeler:
Isırgan otu, 1 kaşık un, yarım su bardağı süt, 1 yumurta, 2 kaşık zeytinyağı, 2 litre su, tuz.

Hazırlanışı:
Önce bir tencerede 2 litre suyunuzu kaynatmaya başlayın. Su kaynarken siz de ısırgan otunuzu temizleyip, doğrayın. Kaynattığınız suyun içine otu koyun ve 10 dakika haşlayın. Haşlanmış ısırganı blender’dan geçirin. Başka bir kapta yumurta ve un karışımına ısırgan otu suyundan ekleyip çırpın. Daha sonra bu karışımı blender’dan geçirdiğiniz ısırgan otuna yavaşça karıştırarak ekleyin. İçine süt ve tuz koyduktan sonra ısırgan otu çorbanız servise hazır.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle