Babalar için mutfaktayız

Güncelleme Tarihi:

Babalar için mutfaktayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:25

Hem Babalar Günü hem Dünya Kupası... Bugün mutfağa girmek ve bir sürpriz hazırlamak için çok fazla sebep var.

Haberin Devamı

Bugün Babalar Günü. Hediye faslını çoktan halletmiş olabilirsiniz ama babasına kendi emeğiyle bir şeyler de hazırlamak isteyen herkesi mutfağa davet etmekte fayda görüyorum. Ne pişireceğinize karar verdikten sonra yapacağınız yemek veya tatlı için olan tüm malzemelere sahip misiniz bir göz atın. Eksikleri tamamladıktan sonra mutfağa girip babanız için harikalar yaratabilirsiniz. “Bizim evde yemekleri babam yapıyor” diyenleri de duyar gibiyim. Eh artık pek çok evde mutfakların sahipleri de değişmeye başladı. Babalar da mutfağa giriyor ve harika yemekler hazırlıyorlar. Bunda mutfağa girip bir şeyler üretmenin görev değil zevk olduğunun farkına varmalarının da ciddi bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Mutfak kişiyi o gün işte yaşadığı tüm stres ve sıkıntılardan arındıran bir yer.

Haberin Devamı

Mevzuya dönecek olursak, Babalar Günü için mutfağa giriyoruz. İşimizi kolaylaştıran bir faktör var: Dünya Kupası. Erkeklerin hepsi aynı tabii ki demeyeceğim. Ancak takdir edersiniz ki biz erkeklerin büyük bir kısmı sporu sever. Spor yapmaktan bahsetmiyorum ama izlemeyi sevmeyen azdır. Nitekim bu durum da zaten maç yemekleri diye başlı başına farklı bir mutfak alanı oluşmasına sebep olmuş. Maç yemeğinin temel özelliği çatala bıçağa ihtiyaç duymadan elle yenebilecek türden olması, dolayısıyla bir yandan maç izlemeyi kolaylaştırmasıdır. Ben de bu haftaki tarifi futbolsever bir babanız olduğunu varsayarak ona göre hazırladım.

BAHARATLI BAGET TAVUK

MALZEMELER

6 adet tavuk baget
1 bardak un
3 yumurta
Baharatlı pane

Harcı için
1 bardak mısır gevreği
8-10 adet grisini
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı isli toz biber
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
Tuz - Karabiber

HAZIRLANIŞI

Unu yüzeyi geniş bir kaba yayın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Grisinileri robotta çekin. Mısır gevreğiyle beraber grisini ve tüm baharatları karıştırıp başka bir kaba boşaltın. Baget tavukları tuzlayın. Önce una, sonra yumurtaya ve en sonunda baharatlı karışıma bulayın. Fırın telinizin üzerine dizin. Altına biraz su ile doldurulmuş fırın tepsinizi koyun. 180 derecede 45 dakika kızarana kadar pişirin. Eğer üstü çok kızarırsa folyo ile kapatarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Derin yağda kızartmak isterseniz tavuğa bıçakla kesikler atın yoksa pişmez.

Haberin Devamı

Özel bir gün kutlamak ve muhteşem bir sofra kurmak niyetindeyseniz, size çok özel bir yemek önerim var. Ama bu sefer çatal ve bıçakla yemeniz gerekecek.

CAFE DE PARİS SOSLU BONFİLE

Babalar için mutfaktayız

MALZEMELER

500 gr. Bonfile
Sosu için
200 gr tereyağı
70 gr krema
50 gr rokfor peyniri
3 gr köri
3 gr zerdeçal
1 tutam dereotu
1 tutam kimyon
2 diş sarmısak
2 tepeleme tatlı kaşığı hardal
Tuz - Karabiber
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Sos için bir tencerede tereyağını eritin. Bütün malzemeyi ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin. İzli bir tavada etlerin iki yüzünü de pişirin. Pişen etleri kesme tahtasına alıp parmak kalınlığında dilimler kesin. Sosu üzerine gezdirerek servis yapın.

BAKMADAN GEÇME!