GeriGurme Ağzımızın tadı tuzu eksik olmasın
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağzımızın tadı tuzu eksik olmasın

Ağzımızın tadı tuzu eksik olmasın

A Milli Futbol Takımı’nın beslenmesinden sorumlu şef olarak da görev yapan Ebru Omurcalı’nın yeni kitabı raflarda... Alfa Kitap’tan çıkan ‘Tatlılar Tuzlular’ 136 tarifi bir araya getiriyor.

‘Binbir Gece Sofraları’, ‘Çorbanın Kitabı’, ‘Tatlının Kitabı’, ‘Makarnanın Kitabı’, ‘Salata Kitabı’, ‘Atıştırmalıklar Kitabı’... Şef Ebru Omurcalı kitap serisine bir yenisini ekledi. ‘Tatlılar Tuzlular’da; kek, kurabiye, tart, börek, poğaça ve çörek tarifleri yer alıyor. Omurcalı kitabın başında hamur işi pişirme teknikleriyle ilgili püf noktalara yer veriyor. Kitapta kandil simidi, yalancı suböreği gibi geleneksel lezzetlerin tarifleri de var, ‘samosa’ (Hindistan’ın baharatlı çıtır böreği), ‘berliner’ (Alman tatlısı), ‘krostule’ (Hırvatistan’dan hamur tatlısı) gibi yurtdışından reçeteler de var.

Ebru Omurcalı, yemek pişirmenin dokuz yaşında ilk çorbasını yaptıktan sonra bir tutkuya dönüştüğünü söylüyor. ‘Shorba’ isminde bir mekân da yaratan şef, restoran ve gıda markalarına konsept danışmanlığı ve yemek stilistliği yapmaya devam ediyor.

Ağzımızın tadı tuzu eksik olmasın

Puf profiterol
(4 kişilik)

Malzemeler:
-- 1.5 çay bardağı un
-- 1.5 çay bardağı su
-- 2 çorba kaşığı tereyağı
-- 1 adet yumurta
-- Yarım çay kaşığı tuz
-- Yarım su bardağı krema
-- 2 çorba kaşığı pudraşekeri
-- Yarım su bardağı damla çikolata
-- 1 tatlı kaşığı tozşeker
-- 1 çorba kaşığı su

Hazırlanışı:
Tereyağı ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve unu ekleyip hızlıca karıştırın. Tuz ve yumurtayı ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru krema sıkacağına koyun. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsinize dört adet olacak şekilde hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ayrı bir kâsede krema ve pudraşekerini çırpın. Fırından çıkardığınız hamurlar hafif soğuyunca altlarına minik delikler açın. Krema sıkacağıyla hazırladığınız kremayı hamurların içine doldurun. Diğer tarafta bir tencereye su koyun. Üzerine ısıya dayanıklı cam bir kâse oturtun. İçine çikolata, su ve şekeri koyup eritin. Çikolata sosu hamurların üzerine dökün. Damla çikolata serperek servis yapın.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle