GeriMutfak Tüyoları 3 beyazı kullanmadan yapabileceğiniz pratik lezzetler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

3 beyazı kullanmadan yapabileceğiniz pratik lezzetler

3 beyazı kullanmadan yapabileceğiniz pratik lezzetler

Bu lezzetli tarifleri yapmak için una, şekere ve tuza ihtiyacınız yok... Üstelik hem sağlıklı hem de çok pratik...

Un, tuz ve şeker... Yediğimiz birçok yemekte onlara da yer veriyoruz. Bunun geri dönüşü ise daha sağlıksız bir vücut ve kilo oluyor. Peki, bu üç beyazı kullanmadan neler yapabilirsiniz?

Unsuz Ekmek: Etkili diyetlerin vazgeçilmezi yulaf kepeği ile yapılan ekmek! Bunun için 2 yumurtayı bir kaba koyup güzelce çırpın ve üzerine 1,5 yemek kaşığı kadar yulaf kepeği karıştırın. Daha sonra yapışmaz bir tavada pişirin. Bu ekmeği peynirli (beyaz peynir, kaşar peyniri ya da lor gibi), mantarlı, cherry domatesli, yeşillikli ve biberli yapabilirsiniz. Ispanak, ısırgan otu, tere, turp otu, pazı, radika gibi otları kavurup ekmeğinizin içerisine karıştırabilirsiniz. Bu yeşilliklere kekik, fesleğen, acı biber, karabiber, nane gibi baharatları ekleyebilirsiniz.

3 beyazı kullanmadan yapabileceğiniz pratik lezzetler

Unsuz ve Şekersiz Kurabiye: Bu kurabiye için 1 adet muzu ezin. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın ve iyice karıştırın. Daha sonra 1 su bardağı yulaf ezmesini karışımın üzerine dökün ve küçük yuvarlak kurabiyeler oluşturup fırın tepsisine yerleştirin. Muzun sertliğine ve yumurtanın büyüklüğüne göre karışıma ekleyeceğiniz yulaf ezmesi miktarı daha da artabilir. Kurabiyelerinizi 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Dilerseniz içerisine kakao da karıştırabilirsiniz.

3 beyazı kullanmadan yapabileceğiniz pratik lezzetler

Şekersiz ve Unsuz Kek: Bu kek için malzemeler; 3 adet yumurta, 3 su bardağı fındık ve ceviz içi, 1,5 çay bardağı süt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, isteğe göre 1 yemek kaşığı portakal ve havuç rendesi ve 1 avuç kuru üzüm. Ceviz ve fındığı robottan geçirin ve toz haline getirin. Bu toz, kekte un yerine kullanılacaktır. Bir kapta yumurtaları güzelce çırpın ve üzerine sütü ilave edin. Daha sonra kabartma tozu ve vanilya ile ceviz ve badem tozunu ekleyin. Kuru üzüm ve portakal ya da limon rendesini de bu aşamada karıştırın. Dilerseniz, keki daha tatlı hale getirmek için kuru incir, kuru kayısı ve diğer kuru meyvelerden de yardım alabilirsiniz. Bütün malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ara ara kontrol ederek yarım saat kadar pişirin. İlk 10 dakikadan sonra sıklıkla kekinize kürdan batırın ve kürdanınız temiz çıkarsa kekinizi fırından alın.

3 beyazı kullanmadan yapabileceğiniz pratik lezzetler

Sağlıklı Puding & Smoothieler: Şeker kullanmadan da tatlı ihtiyacınızı karşılamanız mümkün. Bunun için meyveli ve chia tohumlu pudingler ile yine meyveli ve yulaf ezmeli smoothieler yapabilirsiniz. Chia tohumlu puding için muzu ya da çileği ve sütü rondodan geçirin. Karışıma chia tohumu ekleyin ve yarım saatte bir karıştırarak 4-5 saat kadar buzdolabında bekletin. Dilerseniz chia tohumu eklemeden meyve karışımına yulaf ezmesi ve buz karıştırarak smoothie olarak da tüketebilirsiniz.

False