Her mutfakta Dolce Vita

Güncelleme Tarihi:

Her mutfakta Dolce Vita
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 01:19

Bugün hepinizi evlerinizin İtalyan şefi olabilmeniz için gerekli olan bilgilerle donatacağım. Vereceğim tüyolar sayesinde evinize gelen her misafire klasik İtalyan sofraları kurabileceksiniz.

Haberin Devamı

Minestrone
Bir çeşit sebze çorbası ancak içerisinde makarna ve bakliyat da var. Yöreye ve mevsime göre içerisine konulan sebzeler değişkenlik gösterse de her mevsimde içerisinde olan sabit malzemeler var: Kuru fasulye, havuç, kereviz sapı, soğan ve makarna. Bu malzemelerin dışında içerisine ıspanak, domates, sarmısak, bazen makarna yerine pirinç de ilave edilebilir ancak önemli olan bu çorbanın berrak bir çorba olarak kalmasıdır. İçine rengini ve saydamlığını bozacak herhangi bir sebze eklememeli.

Her mutfakta Dolce Vita


Pizza
Öncelikle mayalı bir hamur hazırlamanız gerekiyor. Un, su, tuz, biraz şeker ve mayadan oluşuyor, yani dünyanın en kolay hamuru. İyice yoğurduktan sonra yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekiyor. Daha sonra yapacağınız pizzanın büyüklüğüne göre toplar yapıp aralıklı bir şekilde tepsiye dizin. Üzerini hava almayacak şekilde folyoyla kapatın. En az bir saat mayalandırın, hamurunuz iki katına çıkmalı. Hamurunuz mayalandıktan sonra merdane veya oklava yardımıyla açıp kenarlarını biraz daha şişkin bırakın. Hazırladığınız domates sosu üzerine bir kaşık yardımıyla sürüp, istediğiniz malzemeleri ve rendelediğiniz mozerella peynirini serpiştirin ve fırına atın. Altı çıtır oluncaya kadar pizzayı pişirin.

Haberin Devamı

Her mutfakta Dolce Vita

Bolognese sos
İyi bir lazanya yapmak için önemli olan lezzetli bir bolognese sosunuz olmalı, çünkü sos lezzetliyse gerisi teferruat. Bu sosu iyi yapmak için kıymayı kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek çok önemli. Daha sonra soğan, sarmısak, kereviz, havuç, mantar gibi sebzeleri de içerisine ilave edip beraber pişirip, dilerseniz güzel bir kırmızı şarap ilave edebilirsiniz. Hemen ardından soyulmuş doğranmış domateslerle beraber kısık ateşte bir süre sosu kaynatıyorsunuz. Sosunuz hazır olduktan sonra dilediğiniz makarnaya veya lazanyanın ara katlarına serpiştirin.

Haberin Devamı

Her mutfakta Dolce Vita

Risotto
Püf noktası, arborio pirincini iyice kavurup içerisine şarap ekledikten sonra güzel bir sebze veya tavuk suyunu kenarda ısıtıp yavaş yavaş pirince eklemek. Yavaştan kasıt şu: Pirince bir kepçe su ekledikten sonra sürekli karıştırıyoruz ve pirinç o bir kepçeyi tamamen çektikten sonra ikinci kepçeyi ekliyoruz, bunu da çektikten sonra bu şekilde pirinciniz istediğiniz kıvama gelinceye kadar kepçe kepçe su ekleme işlemine devam ediyoruz. Son olarak pilavınızı kenara alıp içerisine tereyağı ve parmesan ekleyip karıştırıp 5 dakika demlemeye alıyorsunuz.

Her mutfakta Dolce Vita

Haberin Devamı

Tiramisu
İki malzemeniz iyiyse elde edeceğiniz sonuç muhteşem olur. İlki iyi bir mascarpone peyniri, diğeri mis kokan bir filtre kahve. Kedidili bisküvileri ister hazır alın ister evde kendiniz yapın fark etmez. Kedidillerini kahveye batırıp iyice kahveyi çekmesini sağladıktan sonra kabınıza dizin ve mascarpone peyniriyle yaptığınız kremayı arasına dökün ve üzerine yeniden kedidili dizin. Bu şekilde 3-4 kat olacak şekilde kabınızın derinliğine göre yerleştirin ve dolapta iyice soğutun.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!