Anadolu’nun tadına bakmaya bu lokantalardan başlayın

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’nun tadına bakmaya bu lokantalardan başlayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 01:13

Bu listenin 10 yıllık bir geçmişi var. Anadolu’nun bu lezzet durakları, süre içinde ‘Benim lokantalarım’ listemden hiç düşmeyenlerden bazıları. İddia ediyorum: Bu adresler damağınızı çatlatacak!

Haberin Devamı

ISLAMAKÖFTEDE BİR NUMARA
Adapazarı’nda Köfteci Mustafa Usta
Kemik suyu ve kırmızıbiberle yapılmış sosa batırılan ekmeğin üstünde sunulan ıslamaköfteyi seviyorsanız burası tam size göre. Çünkü bu mekânda tam 102 yıldan beri bu köfte hazırlanıyor. Köftenin yanında yumurtalı piyazı sakın unutmayın.
Sakarya Cad. No:12, Adapazarı (264) 277 98 93

OĞLAĞIN ZAMANI GELİNCE
Kırklareli’nde Çamlık Restoran
Çıtır çıtır bir oğlak kebabı yemek isterseniz, size Kırklareli’nin Vize ilçesine gitmenizi öneririm. Çamlık Restoran’da, oğlağın en lezzetli haliyle karşılaşabilirsiniz. Bu arada üstünde kalın kaymağı olan koyun yoğurdunu da ihmal etmemenizi hatırlatırım. Bu lokantanın tadı bahar aylarında çıkıyor, aklınızda olsun.
Mimar Sinan Mah. Sur Tepe Vize-Kırklareli (288) 318 11 89

Haberin Devamı

TENCERELERDEN TAŞAN LEZZET
Antalya’da 7 Mehmet
Türkiye’nin en önemli lezzet merkezlerinden birisi. Burada pişen yemeklerin tadına doyum olmuyor. Tencere yemeklerinin yanı sıra taze Akdeniz balıkları da ızgarada sizi bekliyor. Giderseniz, rakınızın yanında ‘hibeş’i tatmayı aman ihmal etmeyin.
Atatürk Kültür Parkı, Antalya (242) 238 52 00

Anadolu’nun tadına bakmaya bu lokantalardan başlayın

PİLAV SEVERLER İÇİN
Trabzon’da Kalkanoğlu Pilavcısı
1856’dan beri pilav yapıyor. 12 kişilik tek bir mermer masayla işe başlayan Kalkanoğlu, bugün yörenin en bilinen lezzet duraklarından biri. 1.5 asırlık bir geçmiş ve et suyuyla yapılan pilavın lezzeti anlatılır gibi değil.
Pazarkapı Mah. Tophane Hamam Sok. No: 2 (462) 323 34 10

KUYUDAN ÇIKAN LEZZET
Bitlis’te Büryancı Azmi
Bu mekânda tam 115 yıldan beri kebap yapılıyor. Doğu’nun yaylalarında otlayan kuzular, buradaki kuyuda nefis kebaba dönüşüyorlar. En lezzetli kebap mayıs ile ekim ayları arasında yapılıyor. Kebabı, bir salkım üzüm eşliğinde yemenizi öneririm.
Balıkçılar Sokağı No: 7 (434) 226 13 70

Anadolu’nun tadına bakmaya bu lokantalardan başlayın

Haberin Devamı

TÜRK MUTFAĞI SEVDALILARINA
Edremit’te Cumhuriyet Lokantası
Güneye doğru yapacağınız yolculukta lezzet molasını vereceğiniz yer burası olmalı. 1923’te kapılarını açan lokantanın tezgâhındaki her yemek çok lezzetli. Ama kadınbudu köftenin yeri ayrı.
İnönü Cad. No:10 Edremit-Balıkesir (266) 373 10 76

BUNLAR DA VAR...

Anadolu’nun tadına bakmaya bu lokantalardan başlayın


Diyarbakır’da Kaburgacı Selim Amca:
Kaburga dolması tam bir baş yapıt. Selim Amca, bu işin piri. Öğrencileri Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış.
Aliemiri Cad. No: 22 Yenişehir (412) 224 44 47

Akhisar’da Besler İnegöl Köftecisi:
Besler ailesi, 1890’den beri köftecilik yaptığı için lezzetli İnegöl Köftesi onlardan sorulur.
Belediye Cad. No: 57 (224) 715 22 54

Konya’da Hacı Şükrü:
1907’den beri açık. Bir porsiyonda 100 gram et var ama kimse bir porsiyonla yetinmiyor. Bu kebabın yanında mutlaka soğan yemeli. Cem Sultan Cad. No: 327 (332) 352 76 23
Isparta’da Kebapçı Kadir: Süleyman Demirel’in en sevdiği kebapçı olduğu öne sürülüyor. Fırında pişen etlerin lezzeti insanın aklını başından alıyor.
Kebapçılar Arastası No: 8 (246) 218 24 60

Gaziantep’te Halil Usta:
Karşıyaka semtinde, bir ara sokakta, mütevazı görünümlü bu kebapçıda etler dayanılmaz lezzetlere bürünürler. Öğle vakti gitmeniz gerekir çünkü akşam servisi yok.
Tekel Cad. Öcükoğlu Sok. No: 6

 

BAKMADAN GEÇME!