Gupse Özay, bu kez havalı kız ‘Burcu’ olacak!

Güncelleme Tarihi:

Gupse Özay, bu kez havalı kız ‘Burcu’ olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 19:46

“Yalan Dünya” dizisinde başarıyla canlandırdığı “Nurhayat” karakteri ile adını duyurmayı başaran ve Türk halkının gönünde taht kuran Gupse Özay, bu kez mahallenin güzel ve havalı kızı 'Burcu' olarak seyircinin karşısına çıkacak. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Gülse Birsel’in kaleme aldığı Yalan Dünya dizisinin bitmesinin ardından kendi yazdığı senaryo “Deliha”yı beyaz perdeye taşıyan ve beklediği başarıyı elde eden Gupse Özay’ı hiç böyle görmediniz. İşte detaylar…

Yalan Dünya’da iyi aile kızı, Deliha’da ise sert mizaca sahip bir mahalle kızını başarıyla canlandıran Özay, bu kez havalı mahalle kızı ‘Burcu’ya hayat verecek.

'Küçük Esnaf'ta bir mahalle güzeli... Gupse Özay

Senaryosunu İbrahim Büyükak ve Zeynep Koçak'ın kaleme aldığı ‘Küçük Esnaf’ aile, mahalle, arkadaşlık ve aşk gibi kavramları, özlenen sıcaklıkta beyazperdeye taşımaya hazırlanıyor. Bu muhteşem projede yerini alan Gupse Özay ise; mahallenin havalı kızı ‘Burcu’yu canlandıracak.

Kendi halinde yaşayan çilingir Berhudar (İbrahim Büyükak) ve Berhudar'la şans eseri yolları kesişen güzel avukat Ezel (Zeynep Koçak)'in yüksek adrenalinli, bol kahkahalı hikayesi, izleyenleri kahkahaya boğacak.

Haberin Devamı

Özay, canlandırdığı havalı ve güzel olduğu kadar alımlı olan ‘Burcu’ karakteriyle Berhudar'ın aklını başından alacak.

Gupse Özay kimdir

Gupse Özay Kimdir?

Çerkez kökenli ünlü oyuncu Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 tarihinde, İzmir’de dünyaya geldi. Çerkez kökenli sanatçının ismi ise çerkezce “canımın içi” anlamına gelmektedir.

Ege Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema bölümü mezunu olan Özay, üniversite yıllarında dostlarıyla çektikleri Yaman Yaşamışım adlı belgesel ile ödül almıştır.

TRT’den, yapım şirketlerine; magazin dergilerinden dizi setlerine kadar kariyerine yarayacak her alanı denemiştir ve daha sonrasında 4 yıl reklam yazarlığı yapmış ve ardından işinden ayrılarak dizi sektörüne geçmiştir.

Birkaç dizi denemesinden sonra,arkadaşlarıyla Psikolog skeçlerini gerçekleştirmiş; bu sayede de Yalan Dünya dizisinde rol almıştır. Ayrıca Özay, bir araba firmasının reklam yüzü olmuştur.

Yalan Dünya dizisindeki başarısının ardından Özay, dizinin bitmesi ile 2014 yılında, senaryosunu kendisinin yazdığı ve yönetmenliğini Hakan Algül'ün üstlendiği ilk sinema filmi Deliha'da Zeliha karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Özay, 2015 yılında “Deliha” ile 20. Sadri Alışık Sinema Ödülleri’nde, “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü almaya layık görülmüştür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!