Günün ilk haberini benden duyun

Güncelleme Tarihi:

Günün ilk haberini benden duyun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 01:00

İrfan Değirmenci, “Günaydın” adlı programıyla bugünden itibaren hafta içi her gün Kanal D’de olacak.

Haberin Devamı

Değirmenci, “Gündeme dair ne varsa izleyici uyanır uyanmaz ilk bizden duyacak” diyor.

Aileye geri döndünüz. Nasıl oldu bu gelişme?
- Daha önce Star, CNN Türk ve Kanal D’de muhabirlik yaptım, Kanal D ve CNN Türk’te Mehmet Ali Birand ile çalıştım. Bir süre önce de ‘harekette bereket vardır’ diyerek bu seçimi yaptım. 

“İrfan Değirmenci ile Günaydın”da neler olacak?
- Gündeme dair ne varsa izleyicimiz uyanır uyanmaz ilk bizden duyacak. Gecenin sıcak haberleri, gün içinde olabileceklere dair ipuçları, öne çıkanlar, basına yansıyanlar, benim yorumlarım... ınteraktif bir program, onlardan gelen yorumları çekinmeden okuyacağız ayrıca...

Diğer haber programlarından farkınız ne peki?
- En önemlisi, izleyici sonuna kadar kendini programın içinde hissedecek ve istediği noktada gerek sms’lerle gerek e-mail göndererek müdahale edebilecek. Gündemin en ağır konuları dahi tek tek, tane tane ve gülümseyen bir yüzle aktarılacak. Çok güçlü bir haber merkezinin desteği sonuna kadar arkamızda. Ayırt edici özelliklerimizden biri de bültenimiz iki saat boyunca yeni günün öyküsünü yazacak. Sunumda ve akıştaki iç içe geçmiş, birbiriyle ilintili haberler, izleyicide bir diziyi takip ediyor etkisi yaratacak.

ZAMAN DOLDURMAK İÇİN GEVEZELİK ETMEM

Programa nasıl hazırlanıyorsunuz?
- Biz çalışmaya gece başlarız. Gece boyunca tüm ajanslar takip edilir, sabaha karşı toplantı yapılır. Tartışır, konuşur, akışımızı şekillendirir, sonra matbaadan yeni çıkmış gazeteleri alıp herkesten önce atılan manşetlere bakarız. Yayına yarım saat kala saç, makyaj ve sonra ‘günaydın’...

Canlı yayın sizin için avantaj mı yoksa dezavantaj mı?
- Haftada 10 saat kameranın karşısında, izleyici ile baş başa olacağız. Amaç bir anın bile boş geçmemesi. Yani zaman doldurmak için gevezelik etmeyeceğiz. Haber vermek, yorum sunmak, izleyicinin sesi olmak; bizim derdimiz bu. Canlı yayınlara alışığım biliyorsunuz. Bir ay öncesine kadar her gün 4 saatim kamera karşısında geçiyordu. Hata yaparsanız, dönüşü yok, evet. Ama güzel olan hata yaptığınızı seyirciden saklamaya çalışmak değil, kendinizle barışık ve doğal olmak. ızleyicinin oturma odasına, kahvaltı sofrasına konuk olabilmek.

Haberin Devamı


POPÜLER HABERLER CNN TÜRK'TE

CNN Türk’te de “Her Gün Cuma Olsa” programınız var...
- Evet... Sabah haberlerinde göz ardı ettiğimiz işleri bu programda konuklarımızla birlikte konuşacağız. Konuk kısmını cumaya bıraktık. 

İki program bir arada nasıl yürüyecek?
- Aslında birbirini tamamlayan iki program olacak. Gündemin önemli haberlerini Kanal D’deki programa bırakıp, daha popüler olanları CNN Türk’e ayıracağız.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!