Güle Güle

Güncelleme Tarihi:

Güle Güle
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aşk, dostluk ve yaşam sevinci üzerine, heyecanlı, hüzünlü, komik duygu yüklü bir film...

ESKİ dostların biraraya geldiği ve o özlenen beraberliğin yaşandığı Güle Güle, izleyenleri bir duygu selinde sürükleyecek bir yapım...

Film, çocuklukları aynı adada geçmiş ve bugün yeniden doğdukları adada biraraya gelmiş 4 erkek ve bir kadından oluşan çok sıkı dostların hikayesini anlatıyor. Film kahramanların biri olan Galip'in hayatı boyunca tek bir kez gördüğü ve büyük aşk yaşadığı Küba'daki sevgilisi Rosa'ya gitmeye karar verdiğini söylemesiyle başlıyor. Ancak bu yolda pekçok engellerle karşılaşıyor. Arkadaşları, onu sevgilisine kavuşturmak için inanılmaz bir çaba gösteriyorlar. Çünkü dostları için yapamayacakları hiçbir şey yok.

ÜNLÜLER GEÇİDİ

Yönetmenliğini Zeki Ökten'in yaptığı film, sinema ve tiyatroya yıllarını vermiş bir ünlüler geçidi niteliğini taşıyor. Filmde Metin Akpınar, Zeki Alasya, Şükran Güngör, Yıldız Kenter ve Eşref Kolçak'ın yanı sıra Haluk Bilginer, Sevda Ferdağ, Güler Ökten, Ayşegül Aldinç, Serra Yılmaz, Nilüfer Açıkalın, Mahmut Gökgöz, Nejat Birecik, Kemal Kocatürk, Hazım Körmükçü, İpek Tuzcuoğlu, Yüksel Aksu, Ece Uslu, Şebnem Özinal, Uğur Akçal, Kaan Çakır, Mürşit Ağabağ ve Zeynep Gülmez rol alıyor.

Güle Güle beş haftada sesli olarak çekildi. Bozcaada ve İstanbul'da 45 kişilik bir teknik ekip ve 40 kişilik oyuncu kadrosu görev yaptı.

BİR İLKLER FİLMİ...

Bu filmin yapım fikri senaryo yazarı Fatih Altınöz'ün terasında bir akşam boğaza karşı Faruk Aksoy tarafından ortaya atıldı ve 5 aylık bir süre içinde ilk yazımı bitirildi. Daha sonra devam eden çalışmaya Zeki Ökten de katıldı. 6 aylık çalışma sonunda, 7. yazım gerçekleşti ve çekim senaryosuna ulaşıldı.

Film pek çok yönden bir ilkler filmi olma özelliğini taşıyor. Zeki Ökten'in 11 yıl aradan sonra çektiği ilk film. Aynı zamanda sinemografisindeki ilk sesli film. Filmin senaristi Fatih Altınöz'ün ilk sinema filmi, senaryosu Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ı barıştıran ve 13 yıl aradan sonra birlikte yaptıkları ilk film. Güle Güle, aynı zamanda Yıldız Kenter, Şükran Güngör ve Zeki Alasya'nın ilk sesli filmi olma özelliğini de taşıyor. Filmin ses ekibinin Fransa dışındaki ilk uzun metrajlı filmleri. Engin Düzyol'un ise ilk sinema filmi müziği çalışması.

İlk kez bir film Avrupa Konseyi Sinema Destekleme Fonu'ndan (Eurimages) bütün üyelerin oybirliğiyle finansman desteği aldı. Farklı iklim ve kültürlerden 25 üye ülke temsilcisinin tamamının bu yönde oy kullanmasının gerekçesi karar metninde şu ifadeyle yer aldı: ‘‘Evrensel iki tema olan aşk ve dostluk kavramları senaryoda çok iyi anlatılıyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!