Guardian: Yeni içki yasası korku saldı

Güncelleme Tarihi:

Guardian: Yeni içki yasası korku saldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Türkiye'deki bardakla içki satış tartışmaları, İngiliz basınına da yansıdı. The Guardian gazetesi, AKP’nin Anayasa Mahkemesi’ndeki, hakkındaki kapatma davasına itiraz ettiği bir dönemde tartışmalı bir içki yasasının gündeme geldiğine dikkat çekerek "Türkiye’nin muhafazakar hükümetinin İslami sicili yeniden büyütecin altına alındı" diye yazdı.

İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye’deki yeni içki yasasının içki servisi yapılan yerler açısından korku yarattığını belirterek, "Yasayı eleştirenler, bardakla satışın sona erebileceğini söylüyorlar" başlığını kullandı. Gazete, "Muhaliflerinin bar ve restoranlarda bardakla içki satışını durduracağını iddia ettikleri alkolle ilgili yeni bir yasa üzerine Türkiye’nin muhafazakar hükümetinin İslami sicili yeniden büyüteç altında" dedi.

İçki yaygın

Gazete ağırlıklı olarak İslami bir nufusa sahip olmasına rağmen, Türkiye’nin şehir merkezlerinde halka açık yerlerde içki içmenin yaygın olduğunu yazdı. Ayrıca, İstanbul’un, çok moda olan Beyoğlu ilçesinin bardakla bira ve şarap satışında büyük bir ticaret hacmine sahip bar ve kafelerle dolu olduğunu kaydetti. AKP hükümetinin, halka açık alanlarda sigara içmeyi yasaklayan hükümet politikasını yürürlüğe geçirmek üzereyken, yasanın, lisanssız işletmelerin yasa dışı içki servisini önlemek için gerekli olduğunu söyleyerek düzenlemeyi haklı çıkartmaya çalıştığı bildiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!