Grease’i büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Grease’i büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 00:00

Dünyaca ünlü Grease Müzikali, 25 Mayıs-7 Haziran günleri arasında Kuruçeşme Arena’da sahnelenecek. Müzikalin 27 Mayıs ve 7 Haziran’daki gösterilerinde Kıvanç Tatlıtuğ da rol alacak. Bir meleği canlandıracak ünlü oyuncu geçtiğimiz gün provalara başladı, yakışıklılığı ve yeteneğiyle tüm ekibi kendine hayran bıraktı.

Haberin Devamı

PROVALARDAN RENKLİ KARELER (FOTO-GALERİ) 

Mark Minnick (Koreograf)     
   
Sizin Grease maceranız nasıl başladı?              
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/rekorrrr.jpg      
- Lisedeyken okulumuzda sergilenen Grease Müzikali’nde aktör olarak yer almıştım. Daha sonra yerel tiyatrolarda oyunculuk yaptım. Sonrasında Grease’in prodüksiyonuna geçtim ve tüm dünyada sahnelenmesine katkıda bulundum. Aslına bakarsanız, hayatımın büyük bir bölümü Grease. Böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum, çünkü her zaman taze bir gösteri ve izleyen herkes kendi hayatından bir parça buluyor.

Türkiye’ye davet edildiğinizde ne düşündünüz?             

- Seda (SDS Organizasyon Genel Müdürü Seda Sertbaş) ilk söylediğinde çok heyecanlandım. Grease’le birçok ülkeye gittik ama Türkiye’ye geleceğimizi hayatta düşünmezdim. Özellikle de yaptığımız işle! Buraya gelip, değerli insanlarla tanışıp, değer verdiğimiz bir işi sunmak gerçekten mutluluk verici...

BİRÇOK İSİM ARASINDAN KIVANÇ'I SEÇTİK

Sizce Grease’i tüm dünyada bu kadar özel kılan nedir?


- Evrensel bir hikayesi olması... Hepimiz bir dönem liseye gittik. Her lisenin bir kabadayı öğrencisi, sporcusu, güzel kızı vardı. Grease’in filmi de çok tutulan bir işti. O film sayesinde konusunu tüm dünya öğrendi ve herkes çok benimsedi.

Cast seçiminde nelere dikkat ettiniz?

- Grease çok büyük bir yapım. Bu yüzden iyinin iyisini bulmak zorundasınız. Bu ekipteki tüm oyuncular, işlerini en iyi yapanlar. Özellikle Derek (Keeling), rolü yüzlerce kişi arasından sıyrılarak kaptı. Brandi (Burkhardt) zaten oyunculuktaki başarısını rol aldığı dizilerde ve Broadway’de kanıtlamıştı. Türkiye’de ise bize birçok isim önerildi. Ama biz Kıvanç Tatlıtuğ’u seçtik.

YETENEĞİ VARSTAR EGOSU YOK

Neden onu seçtiniz?


- Kıvanç’ın Türkiye’de çok ünlü ve sevilen biri olduğunu biliyorduk. Bize de yakışıklı ve sesi iyi olan, aynı zamanda hem kadınların hem de erkeklerin gıptayla bakacağı biri gerekiyordu. Kıvanç provalara ilk geldiğinde herkeste o bakışı gördüm. Onda doğal bir çekim gücü var. Ve fazlasıyla doğal. Teen Angel rolüne tam uydu. Sesi de oldukça güzel.

Performansından memnun kaldınız mı?

- Onunla çalıştığım için çok heyecanlıyım, çünkü star egosu hiç yok ve doğal bir yeteneği var. Gelir gelmez söylediklerimi dinledi. Provaların daha ikinci gününde, çoktan ekipten biri olmuştu. Dizi farkı bir iş, müzikal ise bambaşka. Ama o rolünün altından çok iyi kalktı. Aslına bakarsanız şu an büyük bir risk alıyor. Hali hazırda sahip olduğu rahat bölgeden dışarı çıkıp risk alıyor. Bu da onda takdir ettiğim bir başka yön. Hayatta başarılı olmanın tek yolu risk almaktır.

BROADWAY’E ÖNERECEĞİM

Broadway’e döndüğünde onu yapımcılara önerebilir misiniz?

- Tabii ki. Bence kişilik ve yetenek açısından çok önemli bir aktör. Eğer birini Broadway’e önereceksem, bu kesinlikle Kıvanç olur.

“Aşk-ı Memnu” dizisinden haberiniz vardır. Ekiple birlikte Kıvanç’ı izlemeyi düşünüyor musunuz?

- Buradaki herkesin izlemek istediğine eminim. Henüz topluca izlemedik ama ben izledim. ınternetten dizinin kısa bölümlerini izledim ama tamamını da izlemek isterim.

Dansçılarınız provalarda gözlerini Kıvanç Tatlıtuğ’dan alamadı. Ekibi dağıtmaz değil mi?

- (Gülüyor) Bir ünlüyle çalışırken tüm insanların ona dikkat etmesi normal. Sorun olmaz, çünkü çalışmalara başladığımız zaman her şey dışarıda kalıyor. Kıvanç da burada herhangi bir aktör...

Haberin Devamı

Derek Keeling-Brandi Burkhardt

YEMEKLERE VE BOĞAZ’A AŞIK OLDUK

Türkiye’de günler nasıl geçiyor?

Brandi Burkhardt: Bir haftayı aşkın süredir ıstanbul’dayız. Burası çok güzel bir yer ve çok rahatız. Burada özellikle alışveriş yapmaya bayıldım!

Derek Keeling: Geçtiğimiz gün Boğaz’da küçük bir tur yaptık. Tüm tarihi eserleri gördük, Anadolu yakasına da geçtik. Yemeklere ve Boğaz’a aşık olduk. Burası çok güzel.

Ekibe Kıvanç Tatlıtuğ da katıldı. Nasıl buldunuz onu?

Derek: ılk geldiğinde bizimle çalışmaya çok hazırdı. Hemen uyum sağladı. Tüm ekip onu çok sevdi. şovda da çok iyi olacak.
Brandi: Gittiğimiz ülkelerde yerel bir ünlüyü ekipte ağırlıyoruz. Buraya ilk geldiğimizde Kıvanç’ın adını duymuştuk ve onunla çalışmak istiyorduk. Provalara geldiğinde çok heyecanlandık. O da bizden biri olmayı çok istiyordu. Onunla rahatça çalışıyoruz.

“Aşk-ı Memnu”yu izlediniz mi?

Brandi: Derek’le birlikte izledik. Az önce Kıvanç’la sohbet ederken o da bahsetti biraz. Türk insanı beğenerek izliyormuş bu hikayeyi. Bu yıl bitecekmiş ama o ilgiden çok memnun kalmışa benziyor.

Kıvanç Tatlıtuğ’un Broadway’e sizinle gelmesini ister miydiniz?

Brandi: Gelirse kesinlikle götürürüz! (Gülüyor) Londra’ya gideceğini söyledi, belki ileride birlikte çalışabiliriz.

Haberin Devamı

Kıvanç Tatlıtuğ: İLK GÜNDEN KAYNAŞTIK

Böyle bir ekiple çalıştığım için son derece mutluyum. Tüm üyeleri çok yetenekli, olağanüstü bir ekip. Mark olağanüstü bir koreograf. Ekibe uyum sağlamamda çok yardımcı oldu. Ekip de o kadar sıcaktı ki, daha ilk günden kaynaştık. ıkinci günümüzdeyiz ama haftalardır çalışıyor gibiyiz. Oturmuş bir ekibe adapte olmak zordur, sıcak yaklaşımlarıyla durumu ekarte ettiler. Bu ekiple çalışmak büyük bir tecrübe. şarkı söyleyeceğim için de çok heyecanlıyım. Daha önce Dilara Endican’ın programında şarkı söylemiştim, bu ikinci olacak. Üstelik bu kez karşımda çok daha büyük bir kitle bulunacak. Yine de bir endişem yok, sadece bu ekibin içinde olmak bile büyük bir tecrübe.

Haberin Devamı

Londra’ya gidiyor

Kıvanç Tatlıtuğ, 24 Haziran’da sona erecek “Aşk-ı Memnu” dizisinin ardından soluğu Londra’da alacak. Oxford School of Drama’da oyunculuk programına kabul edilen Tatlıtuğ, bir süre orada yaşayacak.

Gösteriler uzatıldı

Astoria Alışveriş Merkezi sponsorluğunda, SDS organizasyon tarafından Türkiye’ye getirilen Grease Müzikali’nin 25 Mayıs-2 Haziran günleri arasında sahnelenmesi planlanıyordu. Ancak efsane müzikale ilgi büyük olunca, gösteri tarihi de 7 Haziran’a kadar uzatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!