Gözleri açık gitti

Güncelleme Tarihi:

Gözleri açık gitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2011 00:00

2009’da aniden yaşamını yitiren Michael Jackson’ın doktorunun yargılanmasına başlandı. Savcılar Dr. Conrad Murray’yi, istemeden adam öldürmekle itham ediyor. Doktorun avukatı ise, “Jackson o kadar çok ilaç alıp o kadar hızlı öldü ki, gözünü kapamaya fırsatı olmadı” diye savunma yaptı.

Haberin Devamı

POPUN Kralı Michael Jackson’ın iki yıl önceki ani ölümüne ilişkin hayli gecikmiş dava önceki gün Los Angeles Yüksek Mahkemesi’nde başladı. Jackson’ın özel doktoru Conrad Murray’nin kastı aşan adam öldürmekle suçlandığı davanın ilk duruşmasında savcıların, jüriye şarkıcının ölümünden hemen sonra çekilmiş fotoğrafları göstermesi şok yarattı. Fotoğraflarda henüz morga alınmamış Jackson’ın cansız bedeni sedyede bekletilirken görülüyordu. Savcı David Walgren, iddianamesini okurken, “Bu cinayetti. Jackson Dr. Murray’e sağlığını teslim etmişti. Güveni hayatına mal oldu” dedi.
24 dakika sonra ‘imdat’
Savcı Walgren, Dr. Murray’nin, Jackson’ın ölümüne yol açan ihmallerinin bir dizi kanıtını da sundu. Buna göre Dr. Murray, Jackson’a ölümcül dozda propofol ilacı verdiği gibi, hastasını yaklaşık 15 dakika kontrol altında tutmadı. Murray, Jackson bilincini yitirince, ambulans çağırmak yerine “yetersiz ve becereksiz” tıbbi müdahaledelerde bulundu ve değerli 24 dakikanın kaybolmasına yol açtı. Savcıya göre Murray ayrıca, Jackson hastaneye götürülürken evdeki hizmetlilere propofol ve diğer ölümcül ilaçların temizlenmesini de emretti. Savcı, duruşmada, Jackson’ın ölümünden bir ay önce çekilmiş, sayıklamaya benzer sözler sarf ettiği rahatsız edici bir videoyu da jüriye izletti. Videoda propofolün etkisindeki Jackson’ın, “Muhteşem olmalıyız. İnsanlar bu gösteriyi izledikten sonra ‘Böyle bir şey hayatımda görmedim’ demeliler. Hadi hadi hadi” diyor. Savcı ayrıca Jackson’ın evinde hiç kullanılmamış yoğun bakım ünitesinin de fotoğraflarını gösterdi.

Haberin Devamı

Kusursuz fırtına savunması

DOKTORUN avukatı Ed Chernoff ise, Jackson’ın aşırı dozda ilaç kullanarak kendini öldürdüğünü ileri sürdü. Jackson’ın ölmeden önce, Dr. Murray’nin bilgisi dışında sekiz uyku hapı içtiğini ve yüksek doz Propofol enjekte ettiğini anlatan Chernoff, “Bu ilaçlar Jackson’ın vücudunda ‘kusursuz fırtına’ yarattı. O kadar hızlı öldü ki, gözlerini bile kapayamadan gitti” dedi. Chernoff, Dr. Murray’nin intihar olacağını söyleyerek ünlü yıldıza ilaç vermeyi reddettiğini söyledi. Dr. Murray suçlu bulunursa 4 yıl hapis yatacak ve doktorluk lisansı iptal edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!