Gönlünde evlenmek var

Güncelleme Tarihi:

Gönlünde evlenmek var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 15:58

Pelin Körmükçü,doğum sürecinde yaşadıklarını,Moreno ile evlilik planlarını Parents dergisine anlattı.

Haberin Devamı

PELİN KÖRMÜKÇÜ VE KIZI SELİN'İN FOTOĞRAFLARI

Pelin Körmükçü, aradığı mutluluğu Rafi Moreno’da buldu. Sonra da bu mutluluğu kızları Selin ile perçinledi. Hiç aklında yokken hamile kalan ve bebek beklediğini rutin doktor kontrolünde tesadüfen öğrenen Körmükçü, hamilelik ve doğum sonrası yaşadıklarını, hayat arkadaşı Moreno ile evlilik planlarını Parents dergisiyle paylaştı.

Hamileliğiniz sürpriz oldu galiba!        
- Evet, planlı değildi. Hamile olduğumu tesadüf eseri öğrendim, çünkü hiçbir hamilelik belirtisi yaşamadım. Rutin kontrollerimden birine gittiğimde doktorum “Burada bebek var Pelin” dedi. O anda şok geçirdim, çünkü beklemiyordum. Hemen Rafi’yi aradım, “Hadi baba oluyorsun” dedim, telefonda bir müddet sessizlik yaşandı.

Sonra ne oldu?
- Bizim 20’likler gibi çok hızlı bir hayatımız vardı. Birdenbire anne oluyorum, baba oluyorum hissine kapılınca bocaladık. Gezmelerimiz tozmalarımız ne olacak diye düşünmeye başladık.

Hızlı bir yaşantınız olduğunu söylüyorsunuz. Anneliğe hazır mıydınız peki?
- Planlı bir hamilelik olmadığı için hazır mıydım değil miydim diye düşünmedim hiç. Selin öyle iyi bir öğretmen oldu ki zaten bana... Doğumdan bir süre sonra hal ve hareket olarak sanki 10’uncu çocuğumu doğurmuş gibiydim.

Hamilelik boyunca sıkıntı yaşadığınız zamanlar oldu mu?
- Çok rahat bir hamilelik geçirdim. Ne aşerdim, ne bulantı yaşadım. Rutin hayatımda ne yiyip içiyorsam hamileyken de aynen devam ettim. Hamileliğim boyunca hiç naz da yapmadım. Hamileliğimin yedinci ayında turneye bile gitmiştim.

AZ KALSIN ERKEN DOĞUM YAPACAKTIM

O sırada birkaç gün hastanede kalmanız gerekmişti, neydi sorun?
- Ben sanki hamile değilmiş gibi yaşıyordum, gece geç saatlere kadar kalabalık yerlerde duruyordum, dans ediyordum. Bütün bunların üstüne bir de ev arama telaşına girdim ve yorgunluğum büsbütün arttı. Bir gün normal kontrole gittik Rafi’yle birlikte, doktorum birdenbire “Kasılmalar başlamış rahimde” dedi. Üç gün hastanede kaldım, ilaç ve serum verilerek kasılmalarım durduruldu. Yoksa erken doğum yapacaktım.

Doğum nasıl geçti?
- Epidural sezaryen ile doğum yaptım ve bunu kendim istedim. Doktorum, ekibiyle birlikte harika bir doğum gerçekleştirdi. Normal doğum yapmayı hiç düşünmedim. Çünkü etrafımdaki birçok insanın normal doğumuna tanıklık ettim ve bu acılara katlanamam diye korktum açıkçası. Bence epidural doğum anne için de bebek için de çok daha sağlıklı. Öncelikle bebek zorlanmadan ve yıpranmadan dünyaya geliyor. Aynı şekilde anne de saatlerce acı çekmiyor. Ben full makyaj, saçım yapılı, güle oynaya girdim doğuma.

Eşiniz de girdi mi doğuma?
- Evet. Rafi doğum sıra-sında “Geliyor Pelin, geliyor” diyordu. Selin doğduğu anda doktoruma “Bebeğin her şeyi sağlam mı, yerinde mi?” diye sordum. Doktorum da “Fıstık gibi bir kızın oldu” dedi. Selin’i ilk gördüğümde gözyaşlarımı tutamadım. O anda inanılmaz bir heyecan ve gurur yaşıyorsunuz.

ANNE GEZİP  TOZSUN BEBEĞE DADI BAKSIN

Annelik nasıl gidiyor?
- Hamileyken en çok düşündüğüm şey, bebeği nasıl yıkayacağım, nasıl giydireceğim, nasıl kucağıma alacağımdı. Ama göbek bağı düştükten sonraki ilk banyosunu öyle güzel yaptırdım ki, ben bile şaşırdım. Beyin ne kadar anneliğe hazır olmasa da doğumdan sonra içgüdüsel olarak hazır oluyorsunuz.

Loğusalık sendromu yaşadınız mı?
- Doğumdan sonra hiç psikolojik bozukluk yaşamadım. Normal yaşamıma devam ettim.

Selin doğduktan sonra hayatınızda neler değişti?
- Hayatım tamamen Selin oldu. Daha öne işlerim önce gelirdi, şimdi Selin öne geçti. Her annenin de söylediği gibi “Annelik, karşılıksız bir aşk”...

Selin’e siz mi bakıyorsunuz?
- Ben bebeği doğurup dadı kucağına vermeye sıcak bakmıyorum. Anne gezsin tozsun, çocuğa dadı baksın diyenlere kızıyorum.

Doğumdan kısa süre sonra tiyatroya döndünüz...
- Dört ay sonra tiyatro oyunuma döndüm.

Haberin Devamı

KIZIM İÇİN VERECEĞİM PARTİDE EVLENEBİLİRİM

Haberin Devamı

Rafi Moreno ile beş yıldır birliktesiniz ve bir kızınız var, fakat evli değilsiniz. Evlenmeyi düşünüyor musunuz?
- Aslında daha ortada hamilelik falan yokken bir düğün yapmak istiyorduk ama ikimizin çevresi de o kadar geniş ki bize ancak stadyum yeterdi. Dolayısıyla bu fikirden vazgeçtik. Tam gidelim, yurtdışında evlenelim derken de hamile kaldım. Gönlümüzde evlenmek var, çünkü birbirimizi seviyoruz. Bizim bir tek imzamız eksik. Bir süre sonra kızıma “hoş geldin” partisi yapacağım, o sırada biz de arada kaynamayı düşünüyoruz.

Evlilik sizin için  önemli mi?
- Kesinlikle, evlilik çok kutsal bir şey ama kendimi hayata karşı da kasmıyorum. Ben çok düzgün yaşıyorum, kimsenin namusunda, evinde, yerinde gözüm yok.

Bu arada, Selin’in nüfus cüzdanındaki “Din” bölümünü boş bıraktınız, değil mi?
- Evet, bizim melez güzeli bir kızımız var. Selin, Müslüman bir anneye ve Musevi bir babaya sahip, büyüdüğünde kendi dinine kendisi karar verecek. Bu kararı Rafi’yle birlikte aldık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!