Gönlümün birincisi Davutpaşa Lisesi

Güncelleme Tarihi:

Gönlümün birincisi Davutpaşa Lisesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 10:03

Hayatımda ilk kez jüri üyeliği yaptım. Bunun için 12 yıldır düzenlenen KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması’nın hayata geçmesini sağlayan Serhat Hacıpaşalıoğlu’na çok teşekkür ederim

Haberin Devamı

Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi’nden Serkan Oktay ileride ünlü bir müzisyen olursa kıymetimi bilsin. Bilgi Üniversitesi’nden kazandığı bursta bir jüri üyesi olarak emeğim vardır, haberi olsun! Şaka bir yana Serkan gerçekten de sahne ışığı olan bir çocuk. Umarım iyi yerlere gelir.                                         
                         
Ve Davutpaşa Lisesi… Yıllarımın geçtiği, hem ortaokul, hem de lise eğitimimi tamamladığım okulum. “Davutpaşa Lisesi” anonsu yapıldığında gözyaşlarıma engel olamadım. Hani izini yıllar önce kaybettiğin eski bir dosta rastlarsın da için ısınır ya… Okulumun ismini duyunca içim ısındı, ağladım. Onca özel okulun, Anadolu lisesinin içinde gurur duydum Davutpaşa Lisesi’yle. Özel okul öğrencileri çello, keman, saksafon çalarken, bizimkiler iki gitar, bir bateri, bir davulla idare ettiler. Ama işin hakkını da verdiler. Tribünlerde büyük bir grup Davutpaşa Liseli vardı. Ta Cerrahpaşa’dan, Haseki’den kalkıp Bostancı’ya gelmiş Davutpaşalılar.           

İsterdim ki; bu çocuklara en büyük destek okul müdüründen gelsin. Öğrencileriyle birlikte tempo tutsun, sahnedeki evlatlarını alkışlasın. Ben mezun olduğumda sene 1993’tü. Yıllık yapmak için mücadele verdim, yaptım. Tiyatro yapmak için mücadele verdim, yaptım. Yönetim hiçbir zaman destek olmadı. Sene 2009 ne yazık ki hala aynı zihniyet. Hiçbir şey değişmemiş. FIDOF Gençlik Ödülü’nü kazanan Davutpaşa Lisesi bu azimle Bilgi Üniversitesi Bursunu da kazanır. Buna gönülden inanıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!