Göksu Deresi satışa çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Göksu Deresi satışa çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 12:33

Geçen ay yaptığı müzayedeyle Burhan Doğançay’ın Mavi Senfoni’sini 2 milyon 200 bin TL’ye satarak bir rekora imza atan Antik A.Ş., yarın için yeni bir müzayedeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

DENİZ İNCEOĞLU

Bu kez ağırlıklı olarak klasik eserlerin yer alacağı müzayedede Halil Paşa’nın meşhur Göksu Deresi tablosu 700 bin lira muhammen bedelle satışa sunulacak.
Saat 14.00’te İstanbul Swissotel’de başlayacak müzayedede neler yok ki... Hatlar, Osmanlı antikaları, mücevherler, Oryantalist ve ünlü Türk ressamlarının ezeserleri...

İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKACAKLAR

Dikkat çekenler arasında Türk Resmi’nde bir ekolü simgeleyen Nazmi Ziya’nın “Kırık Çam” konulu başyapıt çalışması, Feyhaman Duran’ın “Yazmalı Çıplak” ve natürmortları, Vecih Bereketoğlu’nun “Harman” konulu çalışması, İbrahim Çallı’dan “Beyaz Elbiseli Kız” ve “Manolyalar” konulu iki eseri var. Unutmayın, bunların her biri ilk kez görücüye çıkacak.
Müzayede bir yandan da klasik Türk resim sanatı için önem taşıyor. Çünkü Boğaziçi’ni en iyi tasvir eden renk ustası Halil Paşa’nın “Göksu” ve “Çengelköy” konulu yapıtları, Sami Yetik’in “Orman Yolu” eseri, Hikmet Onat’ın İstanbul şaheserleri ile Hoca Ali Rıza, Şefik Bursalı, Naci Kalmukoğlu, Ziya Keseroğlu, Turgut Zaim, Hamit Görele gibi önemli ressamlara ait eserler de satışa sunulacak.
Antik A.Ş., tabii ki çağdaş Türk ressamlarını da unutmamış. Adnan Varınca, Mubin Orhon, Eren Eyüboğlu, Avni Arbaş, Mustafa Esirkuş, Nuri İyem gibi sanatçılarımızın eserlerinin de yer aldığı müzayedede toplam 250 eser satışa sunulacak.
Eserleri bugün son kez Antik Palace’da ya da www.antikas.com internet sitesinde inceleyebilirsiniz. İşte size bazı eserlerin başlangıç fiyatları: Halil Paşa “Göksu Deresi” 700 bin, Alois Schönn “Saraylı Kadınlar” 600 bin, Fausto Zonaro “Kız Kulesi” 400 bin, Nazmi Ziya “Kırık Çam” 400 bin, İbrahim Çallı “Beyaz Elbiseli Kız” 400 bin ve İbrahim Çallı “Manolyalar” 300 bin TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!