Gezginin kaleminden lezzet serüvenleri

Güncelleme Tarihi:

Gezginin kaleminden lezzet serüvenleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:00

Hürriyet gazetesi yazarı, gurme Mehmet Yaşin, köşe yazıları ve hazırladığı televizyon programı için gezdiği kentlerdeki lezzet duraklarını bir kitapta topladı. "Lezzet Durakları" başlıklı kitap Ekin Grubu tarafından yayımlandı.

Yaşin kitabında Bursa’dan Antakya’ya, Edirne’den Kars’a, Antalya’dan Trabzon’a, Türkiye’nin dört bir yanından farklı yiyecek-içecek mekanlarını tanıtıyor. Mekanların öncelikle "özel lezzet" yaratmış olmalarına dikkat ediliyor. Tanıtılan işletmelerin içinde lokantaların yanı sıra çay ocakları, pastaneler, kahvaltı yapılacak mekanlar bulunuyor. Lüks restoranlar yerine, lezzetiyle ünlü kır lokantaları, esnaf lokantaları ele alınıyor.

Yaşin kitabını hazırlarken, okurun sürprizle karşılaşmaması için bu mekanların uzun yıllardır çalışan, kalitesini koruyan işletmeler olmasına önem vermiş. Bir lokantada yemek yerken sadece damak tadını değerlendirmekle yetinmeyip, mekanları lezzetin yanı sıra temizlik, tuvalet, otopark gibi konular çerçevesinde de değerlendirmiş. Her özelliğine ayrı puan vermiş.

Kitapta ayrıca bazı otantik yemeklerin tarifleri de verilmiş. 312 sayfalık kitap, 18 YTL’ye satışa sunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!