Gerekiyorsa telif öderiz

Güncelleme Tarihi:

Gerekiyorsa telif öderiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 01:38

SANATÇI Selçuk Tekay’ın, “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda” şarkısını miting ve toplantılarında kullanan AK Parti’ye yönelik “telif” sitemine parti sözcüsü Hüseyin Çelik’ten yanıt geldi.

Haberin Devamı

Hürriyet’e konuşan Çelik, “Bana şarkımın telifini versinler, Başbakanımızın gerekeni yapacağına inanıyorum” diyen Tekay’ı hemen arayacağını söyledi: “Doğrusu bugüne kadar böyle bir problem olduğunu düşünmüyordum. Hemen kendisini arayıp görüşeceğim. Eğer böyle bir talebi varsa. Çünkü telif, insanların en tabii hakkıdır. Biz o şarkıyı zaman zaman toplantılarımızda müziğiyle de kullanıyoruz. Ben telif gerekip gerekmediğini bilmiyorum ama eğer gerekiyorsa tabii ki öderiz. Seçim kampanyalarında dünya kadar harcama yapıyoruz. Her şeyin parasını ödüyoruz da sanatçının parasını niye ödemeyelim? Zaten öyle ahım şahım tutacak bir para da değil. Biz okyanusu geçerken derede boğulmayız. Gereği ne ise onu yaparız.” AK Parti kaynaklarından, şarkının sözleri kullanıldığı için söz yazarı Aşkın Tuna’ya telif ödemesi yapıldığı bilgisi de aktarıldı.

BANA ÖDEME YAPILDI

Şarkının söz yazarı Aşkın Tuna, AK Parti’den telif ücretini aldığını söyledi: “Ben telif için AK Parti Genel Merkezi’ne müracaat ettim ve 2002 yılında telifimi aldım. Selçuk Tekay o dönem telif talep etmemiş olabilir.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!