‘Gerçek SindirElla’ 97 yaşında öldü

Güncelleme Tarihi:

‘Gerçek SindirElla’ 97 yaşında öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 00:00

İsveç Prensi Bertil’le yaşadığı tutkulu aşkı ‘gerçek Sindirella hikâyesi’ olarak gösterilen İsveç Prensesi Lilian, önceki gün Stockholm’daki evinde, 97 yaşında hayata veda etti.

Haberin Devamı

Ölümüyle büyük üzüntü yaratan Prenses, “Yaşamımı tek bir sözcükle özetlemem gerekseydi, bu sözcük kesinlikle ‘aşk’ olurdu” demişti. Galler’de normal bir ailenin kızı olarak doğan Lilian, 16 yaşında modellik yapmak için Londra’ya taşındı. Birkaç filmde de rol alan Lilian, 1940’da İngiliz aktör Ivan Craig’le evlendi. Evliyken, 2. Dünya Savaşı sırasında Londra’da bir gece kulubünde tanıştığı, İsveç Kralı 16. Carl Gustaf’ın amcası Prens  Bertil’e âşık oldu. İki yıl sonra boşanan Lilian’ın dul ve ‘avam’ olması, evliliklerine engel oldu.

KRALLIKTAN VAZGEÇTİ

Şimdiki İsveç Kralı Carl Gustaf’ın babasının bir uçak kazasında ölmesiyle, Prens Bertil tahtın varislerinden biri oldu. Ancak babası Kral 6. Gustav Adolf, iki âşığın evlilik kararını onaylamadı. Bertil, Krallıktan vazgeçip Fransa’da sevdiği kadınla yaşamaya başladı. Çift, tam 33 yıl sonra, İsveç Kralı Carl Gustaf’ın onayıyla 1976’da evlendi, Lilian Halland düşesi oldu. Prens, 1997 yılında 84 yaşında yaşamını yitirdi. Çiftin hiç çocuğu olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!