Gerçek katil oğlu mu

Güncelleme Tarihi:

Gerçek katil oğlu mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2012 00:00

O.J davasında 17 yıl sonra müthiş iddia

Haberin Devamı

ABD’de dün piyasaya çıkan bir kitapta, ayrı yaşadığı eşi Nicole Brown ile arkadaşı Ron Goldman’ı 1994 yılında öldürdüğü iddiasıyla yargılanıp tartışmalı bir karar sonucu beraat eden eski Amerikan futbolu yıldızı ve aktör O.J. Simpson’ın “gerçekten masum” olduğu öne sürüldü. Kitapta, asıl katilin O.J. Simpson’ın ilk evliliğinden olan oğlu Jason olduğu savunuldu.

Teksaslı özel dedektif William C. Dear, “O.J. Is Innocent And I Can Prove It” (O.J. Masum ve Bunu Kanıtlayabilirim) adlı kitabında, 17 yıldır sürdürdüğü şahsi soruşturmasında bulduğu delilleri ve vardığı sonuçları anlatıyor. Dear, cinayette kullanıldığı öne sürülen bıçağı, O.J. Simpson’ın o dönemde 24 yaşında olan oğlu Jason’un terk ettiği bir depodaki kasada bulduğunu savunuyor. Adli tıp uzmanları, hunharca cinayetlerin bir avcı bıçağıyla işlendiğini saptamış, ama bu bıçak asla bulunamamıştı. Özel dedektifin keşfettiğini iddia ettiği bir başka delil de, Jason Simpson’ı, olay yerinde bulunan el örgüsü bereye çok benzeyen bir bereyle gösteren fotoğrafı. Dear’a göre öfkesini kontrol edemeyen ve cinayetlerden iki ay önce de sevgilisine saldıran ason, üvey annesi Brown ile arkadaşını öldürdü. Ancak baba O.J., oğlunu ele vermedi, daha önce karısını dövdüğü için “olağan şüpheli” olarak sanık olmayı kabul etti. Avukatlara büyük paralar harcayarak delil yetersizliğinden aklanmayı başardı ve oğlunu da kurtardı.

Haberin Devamı

O.J. Simpson, ikinci eşi Nicole Brown ve arkadaşı Ron Goldman’ın öldürüldüğü korkunç cinayetler sonrası ilk iş olarak, oğlu Jason için bir avukat tutmuştu. Jason’un babası beraat ederken mahkemede durgun görünmesi şüphe çekmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!