Gerçek hayatları burada geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Gerçek hayatları burada geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2004 01:34

Kimi zaman rol aldıkları dizilerle, kimi zaman beyaz perdede, kimi zaman da birkaç dakikalık klipleriyle bambaşka yaşamları yansıtıyorlar bizlere... Bir gün saray gibi bir evden, başka bir gün gecekondunun küçük odasından bakıyorlar kameralara... Peki sanat dünyasının ünlü isimleri gerçek yaşamlarını nerede sürdürüyorlar? İşte yanıtı...

Mehmet Aslantuğ-Arzum Onan

Sadelik ön planda

Mehmet Aslantuğ ile Arzum Onan, uzun zamandır Kemer Country’deki üç katlı evlerinde yaşıyorlar. Her tarafı yemyeşil bir bahçeyle çevrili evde oğulları Can’la huzurlu saatler geçiren, bahar ve yaz aylarında saatler süren bahçe sefaları yapan çiftin evinde sadelik ilk bakışta göze çarpıyor. Abartılı aksesuvar ve gereksiz mobilyalardan hoşlanmayan Aslantuğ ile Onan, bu nedenle dekorasyonda her türlü abartıdan kaçınarak eve ferah bir atmosfer kazandırmış.

Hamdi Alkan - Canan Hoşgör

Sakinliği seçtiler


Hamdi Alkan ile Canan Hoşgör, birçok ünlü gibi Zekeriyaköy’ün sakinliğini tercih etmiş. Tripleks ev, daha çok Ortaköy’deki antika dükkanlarından alınan eşyalarla süslü. Evin bir odası ise Hamdi Alkan’ın geniş afiş, kitap, resim koleksiyonuna ayrılmış durumda... Sade dekorasyon, kızları Zeynep’in odasında bile kendisini gösteriyor.


Hakan Peker

Göksu tutkunu


Hakan Peker, 5 yıldır Kavacık’taki Göksu Evleri’nde oturuyor. 3 yıl kiracı olarak kaldığı sitede, iki yıl önce kendi evine yerleşmiş. Bahçede arkadaşlarına barbekü partileri vermek en büyük zevklerinden. Evin en çok saunasını, manzaralı çatı katını ve bahçesini seviyor.

Gani Müjde

Doğayla baş başa


Ünlü mizahçı Gani Müjde, eşi Belma Canciğer ve minik kızları Ece Su ile birlikte Zekeriyaköy’deki tripleks evlerinde, doğayla baş başa bir yaşam sürüyor. Modern çizgilerin hakim olduğu evde daha çok pastel renkler tercih edilmiş. Dekorasyonda söz sahibi Belma Hanım... ‘Ben doğayı ve evimi çok seviyorum’ diyen Gani Müjde, yeşilliğin kendisini en az denizin maviliği kadar dinlendirdiğini belirtiyor.

Mustafa Sandal

Küçük ama şirin


Arnavutköy sahilinde küçük, şirin bir evde yaşıyor Mustafa Sandal... Kandilli’den Kanlıca’ya kadar uzanan enfes bir Boğaz manzarası var. Tavandan tabana kadar uzanan cam, manzaranın kesilmesini önlüyor. Camın tam önünde de Musti’nin keyif koltuğu duruyor zaten. Şiirlerini bu koltukta yazıyor, bestelerini burada yapıyor. ‘Büyük, ultra lüks evde yaşayamıyorum. Zekeriyaköy’de bir evim vardı, orada yapamadım’ diyor.

Mustafa Altıoklar

Lüksü sevemedim


Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar, Bebek sırtlarında mütevazi bir bahçe katında yaşıyor. Yüzlerce kitap, bir bilgisayar, birkaç kanape ve gündüz saatlerinde birkaç konuğun mutlaka olduğu bu evin en büyük lüksü manzarası... Bahçeye çıkıldığında yeşilliklerin arasından görünennefis bir Boğaz manzarası var. ‘Ben lüks yaşayamam. Benim evim yaşayan bir ev olmalı’ diyen Altıoklar, yatak odasını da eskiciden aldığı karyolasıyla düzenlemiş.

Aydan Şener

Evim mabedimdir


Tarabya sırtlarındaki Polat Sitesi’ndeki dubleks bir dairede kızı Ecem’le birlikte yaşıyor Aydan Şener... Evin dekorasyonunda sadeliği ve rahatlığı seçen Şener’in mutfağında bile kanape var. Kahvesini bu kanapede içmeye bayılıyor. ‘Yalnızlığımı yastıklarla paylaşıyorum. Evim benim mabedim. Aksesuvarlı ev fazla sevmiyorum. İnsanlarla fazla içli dışlı olmayı da... Zaman zaman tamamen kapatıyorum kendimi dış dünyaya’ diyor Aydan Şener...

Erol Evgin

Klasik bir çizgi


Erol-Emel Evgin çifti, Çamlıca Konakları’ndaki evlerinde kızları Elvan ve oğulları Murat’la birlikte yaşıyorlar. Geniş evde klasik tarz hakim... Dekorasyondan Emel Hanım sorumlu... Her ne kadar eşine ve oğluna danışmış olsa da son sözü hep kendisinin söylediğini belirtiyor. Bu da onun klasik çizgisini vurguluyor. Kadife koltuklar, ahşap döşeme, kilimler, çok sayıda tablo ve aksesuvar, evin klasik çizgisini vurgulayan detaylar arasında...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!