GeriKelebek Genetik meselesi pek derin
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Genetik meselesi pek derin

Araştırmalara göre insanın yiyecek tercihlerini ve tat almasını belirleyen dört önemli faktör var. Aile çevresi, kültürel birikimler, bireysel tecrübeler ve belki de aklınıza hiç gelmeyen genetik etmenler.Ben bu GENETİK meselesini çok ilginç bulup, araştırmalarımı derinleştirmeye pek kararlıyım!!! Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, dünyanın en güzel tadı; annenin yaptığı yemekte saklıdır. Erkeklerin her zaman ‘illa da annemin yemeği’ demesini haklı bulduğumu bilmenizi isterim. İnce NoktalarBildiğimiz nohuttan ve yeşil şam fıstığından kahve yapıldığını, hem de köpürdüğünü ben bir kaç kez tattım. Bizim pastırmamıza karşılık İtalyanların pastramisi, Yunanlıların da bastörması var.Beyaz peynirli mezgitBir fırın kabına sıraladığınız balık dilimlerinin üzerine, önce birer dilim beyaz peynir sonra yuvarlak doğradığınız domatesleri yerleştirin. Karabiber tanelerinden serperek, kremayı paylaştırın. 175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Çıkarıp, üzerlerine halka doğranmış biberleri koyun. 10 dakika daha pişirip, fırından alın. Yemekçinin notu: Beyaz peynir tuzlu olduğu için, ayrıca tuza gerek yoktur. Biberler, yanmasın diye ikinci aşamada konmuştur. 6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi6 dilim mezgit fileto 6 dilim beyaz peynir (kibrit kutusu kadar)2 adet domates2 adet çarliston biber1 paket hazır çiğ süt kreması1 tatlı kaşığı tane karabiberSezar salatasıYapılışı:Marul yapraklarını yıkayıp, süzdürün. Salata tabağının zeminine, iri parçalar halinde yerleştirin. Kıtır ekmeği serpin. Sos malzemesini, yumurtayı beyazlaşıncaya kadar çırpın, azar azar zeytinyağını ilave edin. Ezilmiş ançuez, dövülmüş sarımsak, hardal ve limon suyuyla birlikte iyice karıştırın. Salatanın üzerine dökün. Peynir rendesi serperek, servis yapın. Yemekçinin notu: Ançuez, genellikle hamsi, bazen çaça, sardalye veya tirsi balıklarından yapılan tuzlu ve yağlı balık ezmesidir.6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaMalzeme listesi1 adet marul1 su bardağı kıtır ekmek (kruton)1 çay bardağı eski kaşar peyniri rendesiSosu için:4 yemek kaşığı ançuez4 yemek kaşığı zeytinyağı2 diş sarımsak1 çay kaşığı hardal2 adet yumurtanın sarısı (çiğ)2 adet limonun suyuTuzTahinli lokmaYapılışı:Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Tahin, ceviz ve tarçınla karıştırıp, bir kenara alın. Hamur için; margarini toz şekerle ezip süt, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve tahini karıştırın. Bu karışıma yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru merdaneyle büyükçe ve ince açın. Hazırladığınız karışımla, hamurun üzerini kaplayın. Kalın bir rulo yapıp, üstüne yumurta sarısı sürün. Kıyılmış fındıkları serpip, 150 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 35 dakikaMalzeme listesi2 adet elma3 yemek kaşığı ceviz (ince çekilmiş)3 yemek kaşığı fındık (ince çekilmiş)1 tatlı kaşığı tarçın6 yemek kaşığı tahinHamuru için125 gr. yumuşak margarin2 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 kahve fincanı süt3 yemek kaşığı tahin2 kahve fincanı toz şekerUn (Aldığı kadar)