Genç yönetmen Kenan Erbaş hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Genç yönetmen Kenan Erbaş hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 08:01

Macaristan’da beyin kanaması geçiren 34 yaşındaki yönetmen Kenan Erbaş dün hayatını kaybetti. “Aliye”, “Bıçak Sırtı” ve “Asmalı Konak gibi dizilerde yönetmen yardımcısı olarak görev alan Erbaş’ın ani ölümü sinema dünyasını yasa boğdu. Kenan Erbaş'ın babası da 1980 yılında 34 yaşındayken anevrizma nedeniyle ölmüştü.

Haberin Devamı

“Kurtlar Vadisi Irak”, “Zerda”, “Aliye”, “Bıçak Sırtı” ve “Asmalı Konak” gibi pek çok ünlü projede yönetmen yardımcısı olarak çalışan Erbaş, üç yıldır Macaristan’da sinema projelerinde çalışıyordu.

 

Oyuncu sevgilisi Merve Taşdan ile birlikte yılın yarısını Budapeşte’de geçiren Erbaş, beş gün önce baş ağrısı nedeniyle Budapeşte’nin en büyük hastanelerinden Szent İmre Korhaz Hastanesi’ne başvurdu. Tomografisi çekildikten sonra beyninde ağır bir kanama tespit edilen Erbaş, bu sırada hastanenin acil bölümünde yere düşüp bayıldı. Yoğun bakıma alınan ve derin koma hali süren Erbaş’tan dün sabah kötü haber geldi. Bir gün önce yaşama belirtileri gösteren genç yönetmen ölüme yenik düşmüştü.

 

Haberin Devamı

‘Hayat doluydu’

Erbaş’ın ölüm haberi başta onunla çalışan Çağan Irmak, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen olmak üzere sinema dünyasında şok etkisi yarattı. Erbaş’la daha önce birlikte çalışan ünlü yönetmen Serdar Akar, “Geçen yıl Macaristan’da ziyaretine gitmiştim. Çok neşeli, hayat dolu bir insandı. Macaristan’da doktorlar yetersiz kalmış, biz de Kenan’ın oradaki raporlarını buradaki ünlü doktorlara göstermek için istemiştik. Çünkü bir gün önce yaşama belirtileri gösterdiğine dair bilgi almıştık ve çok sevinmiştik. Haberi alınca çok üzüldüm. Söyleyecek söz bulamıyorum” dedi.

 

Erbaş’ın cenazesi İstanbul’a getirilmek üzere yola çıkarıldı.

 

‘Birden yüzü kızardı’

Erbaş’ın rahatsızlandığını duyar duymaz Budapeşte’ye giden ağabeyi Sinan Erbaş ile genç yönetmenin kız arkadaşı Merve Taşdan ölüm haberiyle yıkıldı. Taşdan, “Birden yüzü kızardı. Şiddetli baş ağrısı başlayınca hastaneye başvurduk. Yüksek tansiyona bağlı anevrizma teşhisi konuldu. Derin komada yanına girmeme izin verildi. Kalp atışlarının yükseldiğini gördüm. Yaşama belirtileri gösteriyordu. Umutlanmıştık” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!