Gelinle damat kampa giriyor

Güncelleme Tarihi:

Gelinle damat kampa giriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2008 00:00

Organizasyon şirketlerinin en önemli işlerinden biri, düğün hazırlığı. Bu firmalara başvuran çiftlerin sayısı gittikçe artıyor. Onların verdiği hizmetler de gittikçe genişliyor. Bu şirketler, iskemle giydirmeden, masa örtüleri ve peçetelere, nikah masası dekorundan pasta masasının süslenmesine, havai fişek gösterilerinden mönü tasarımına, davetiyelerden balayı programına kadar bütün detaylarla ilgileniyorlar.

Geçen hafta İstanbul’da yapılan Evlilik Dünyası 2008 Fuarı, organizasyon şirketlerinin görev alanının bu hizmetleri de aştığını ortaya çıkardı. Bu şirketlerden bazıları, müstakbel çifte gelinlik ve damatlık seçimlerinde, provalarında yardımcı olmakla kalmıyor, düğün günü gelinle damadın çok iyi görünmesi için konularında uzman başka şirketlerle de çalışıyorlar. Gelinle damat bu hizmetten yararlanarak düğün öncesi diyet yapıyor, hatta diyet listesindeki yemekler evlerine kadar hazır olarak gönderiliyor. İşte evlilik öncesi hizmetin ne kadar geliştiğini gösteren birkaç örnek.

PROVALARDA GELİNLE DAMADIN YANINDAN AYRILMIYORLAR

Birçok firma, bir düğünün organizasyonunun yanısıra, bir de gelinlik ve damatlık seçiminde, kuaför ve makyaj hizmetinde ve fotoğrafçı temininde de hizmet veriyor. Gelinle damadın provalarında çiftin yanında oluyor, önerilerde tavsiyelerde ve uyarılarda bulunuyorlar. Çiftleri cilt bakımı, egzersiz gibi konularda da başka firmalara yönlendiriyorlar. Armoni Organizasyon: 0212 351 50 35, Trio Organizasyon: 0216 467 56 03-04, Hülya Davet Organizasyon: 0212 351 01 00, KM Events: 0212 265 78 94.

EVLİLİK ANTİAGİNG PROGRAMI

Evlilik antiaging programları, evlenecek çiftlerin düğün günü gelinlik ve damatlıklarının içinde istedikleri görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Bu programa düğün gününden 3-6 ay önce başlanıyor. Neler mi yapılıyor? Düğün öncesi ve düğün günü beslenme düzenleniyor, cilt problemleri giderilip yüz, boyun ve diğer dekolte bölgelerinin sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşması sağlanıyor. Ayrıca çiftlere beslenme ve cilt, zayıflama ve duruş gibi isteğe göre paket programlar da uygulanıyor.

Moda Teras, düğünlere sık sık ev sahipliği yapan ünlü bir mekan. Düğününü burada yapacak olanlara ek hizmetler de veriyorlar. Diyetisyen Dr. Yasemin Ağaoğlu, İstanbul Moda Teras’ta evleneceklere evlilik öncesi antiaging hizmeti veriyor. Dr. Ağaoğlu, düğün öncesi, yaygın olan bazı hataları şöyle sıralıyor:

Diyete geç başlamak.

Verilecek kilo konusunda yeteri kadar kararlı olmamak.

Az eforla hızlı kilo vermeye çalışmak (Unutulmamalı: Hızlı diyetlerle verilen kilolar kısa zamanda 2 kat fazla kilo olarak geri döner).

Egzersiz yapmamak (Özellikle duruş eğitimi önemli).

Kötü gıdaları (çikolata, cips vb) en az üç hafta önce kesmek.

Nasıl beslenilmesi gerektiğini bilmemek.

Antiaging programı, bu yanlışları düzeltip çiftlerin düğün günü istedikleri görünüme kavuşmak için atılacak adımlardan oluşuyor:

Hazırlıklara evlenmeye karar verir vermez başlamalısınız.

6 ay ideal zaman ama son bir ayda bile geç kalmış sayılmazsınız.

Yediğiniz besinler derinizi etkiler, kızarmış besinlerden uzak durup, daha çok sebze tüketin, su için.

Doymuş yağlar, katkı maddeleri cilt sağlığını olumsuz etkileyip sivilcelenmeye neden olur.

Oluşmuş cilt problemleriniz (akne, leke vb.) bu sürede çözülebilir.

mutlaka düğün öncesi psikolojik destek almaları gerekiyor.

Cilt kırışıklıkları mimiklere bağlı olduğundan bazen çok genç yaşlarda bile görülüyor; fakat bunlar çok basit yöntemlerle çözülebiliyor.

Stresi en aza indirmek için uyku ve egzersiz ihmal edilmemeli.

Panik atağa yatkın olanların da mutlaka düğün öncesi psikolojik destek almaları gerekiyor.

DÜĞÜNE KADAR YEMEKLER EVİNİZE GELİYOR

Moms’for Body Watchers, evlenecek çiftler için "Düğünün Yıldızı Sağlıklı Kilo Verme Programı" adlı bir program uyguluyor. Düğün günü fit ve ince gözükmek isteyenler, bu programa yönlendiriliyor. Moms’for Body Watchers, bir diyetisyen eşliğinde programı uygulayan çifti denetliyor. Tüm diyet yemekleri Moms’ Kemerburgaz’ın mutfağında hazırlanıp, taze ve günlük olarak eve teslim ediliyor. Haftada bir diyetisyen gelişimi izliyor. Program 5-6 hafta sürüyor. İşte haftalık bir diyet paketi:

Pazartesi Minestrone çorba, biftekli soya filizli salata, deniz ürünleri noodle, limonlu cheesecake

Salı patates brokkoli çorbası, ton balıklı salata, biftekli renkli pilav, tuzlu kurabiye

Çarşamba Taze domates çorbası, keçi peynirli florentine salata, tavuk köftesi, patates püresi, ballı havuçlu kek

Perşembe Mercimek çorbası, Akdeniz salatası, tavuklu karnıyarık, pilav, double chocolate brownie

Cuma Mısır chowder çorbası, ton balıklı sezar salata, limonlu tavuk, pırasalı pilav, vişneli yağsız kek

Cumartesi Kremalı pırasa patates tavuk çorbası, orman kebabı, bademli pilav, tiramisu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!