Geçmiş zaman düğünleri

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş zaman düğünleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın ünlü tasarımcıları evlilik modasında tarihten esinlendi

Evlenmek istiyorsunuz ama değişik bir biçimde! Örneğin, farklı bir gelinlik veya damatlıkla! Ya da diğerlerine benzemeyen bir düğünle! Dünyanın ünlü modacıları da böyle düşünmüş olacak ki, hazırladıkları kreasyonlarda geçmişin izleri var. Bele sıkı sıkıya oturan gelinlikler, kafesli etekler, yakalarda eskinin modelleri çok moda.

Renklerde de beyaz da ısrar edilmiyor. Lavanta rengi, ekru, sırma işlemeli hatta siyah tül bile var. Yaz günleri için straples yani göğüste biten ve askılarla tutturulmamış gelinlik modelleri de hayli popüler. Ayrıca genellikle kolsuz veya düşük kısacık kollar var. Omuzlar açıkta bırakılıyor. Dekolte hem göğüs hem de sırtta yer alıyor.

Gelinliklerin etekleri hayli kabarık ve eteklere fazla kumaş harcanıyor. Damatlara gelince onlar da tıpkı geçmişteki düğünlerin damatları gibi. Ceketsiz damatlar var. Yelek seven erkekler için ideal damatlıklar bulunuyor. Renklerde siyahın yanısıra kahverengi veya koyu yeşile de yer verilmiş.

Elbette hem gelin, hem de damat tarihten esinlenerek giyinirse, misafirler de bundan geri kalmamalı. Yine uzun, bele oturan akşam kıyafetleri veya bol dökümlü bir kaç parçadan oluşan giysiler düğüne gitmek için seçilebilir.

GELENEKLERDEN VAZGEÇİLMEZ

Evlenmeye karar verdiğiniz andan itibaren o güne kadar hiç aklınıza gelmeyen gelenek, görenekler karşınıza çıkacaktır. Dünyanın her yerinde kuşaklar boyunca taşınan adetler, gençler tarafından göz ardı edilmiyor.

AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR

Gelinin kör gözlerine, straples göğüslerinden düşmek üzere olan gelinliğine değil, ayakkabılarına bakın. Böylesine seksi bir gelin ayakkabısı görmüş müydünüz? Tüm kreasyon, yaz gelinleri için Dolce & Gabbana tarafından hazırlanmış.

GEÇMİŞE DÖNÜŞ

‘‘Bir kadın gelinliğin içinde kendini seksi, kadınsı ve mükemmel hissetmeli’’ diyor modacı Stefano Gabbana. Fotoğrafta görülen ve insanı geçmişe götüren bu düğün fotoğrafında, Miu Miu, Kerry Cassill, Prada, Marni. Comme des Garçons, Dolce & Gabbana, Christian Lacroix'nın kreasyonları var. Gelinlik ise Isaac Mizrahi imzalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!