Geçmiş Olsun

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş Olsun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kulak ağrısı

Alman Hastanesi'nin dergisi Universal'de, Opr. Dr. Yusuf Şener'in kulak ağrısıyla ilgili bir yazısı yeralıyor. Orta kulak iltihabının, 2-6 yaş arasındaki çocuklarda çok sık görüldüğünü belirten Opr. Dr. Şener, bu hastalığın ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Belirtileri, kulak ağrısı ve ateş. Özellikle geceleri kulak ağrısı dayanılmaz bir hal alabiliyor. Bir başka belirti de, işitme kaybı.

Yalan söylemeyin

Amerikalı psikoterapist Brad Blanton, yaptığı araştırmalar sonucunda, bazı hastalıklardan yakınan kişilerin çok yalan söylediğini saptadı. ''Köklü Samimiyet'' adlı kitabın yazarı Blanton'a göre, kişiyi daha yalancı olmaya sevkeden hastalıklar stres, ülser, uykusuzluk, spastik kolon hastalığı.

Balık yağı

Balıklarda bulunan bazı yağ asitleri, sinir sistemini olumlu etkiliyor ve stresi azaltıyor. Psikiyatrist Joseph Hibbeln, yağlı yiyecek tüketiminin bilinçsizce kesilmesi sonucunda, yağ asitlerinin eksildiğini ve depresyon olasılığının arttığını bildirdi. Zihnin sağlığını koruyan Omega3 ve diğer yağ asitleri sadece balıkta bulunuyor.

Bel rahatsızlıkları

Bel okulunda insanları eğiten Dr. Vildan Çerçi, sık görülen ağrılarla ilgili risk faktörlerini sıralıyor: Yaş, özellikle otuzdan sonra, stres, depresyon, ruhsal bozukluklar, sigara, kötü ve uzun süre oturma alışkanlığı, uzun süre masa başında öne eğik pozisyonda çalışmak, sık seyahat etmek, araç kullanmak, uzun süre eğik durumda ders çalışmak, gebelik, monoton meslekler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!