Geçmiş olsun

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş olsun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ananas ve domates

Ananası, et yemeklerinden sonra yemeğe özen gösterin, çünkü içinde bulunan bir enzim proteinlerin kolayca sindirilmesini sağlıyor. Aynı zamanda toksinleri de vücuttan atıyor. Bu nedenle selülitle savaşmak için ideal bir besin. Domates de C vitamini ve betakaroten yönünden zengin olan bir sebze. Kilo vermek için diyet yapanlar için çok uygun. Çünkü yüz gramında sadece 16 kalori bulunuyor. Yapılan araştırmalarda, haftada on porsiyon yenen domatesin prostat tümörünün oluşmasını engellediği görülmüş.

Tansiyonu düşürüyor

Muz, potasyum yönünden zengin bir besin. Yüz gramında 440 miligram potasyum bulunuyor. Ülseri olan kişilerin iyileşmesine yardımcı oluyor. Mide hücrelerini harekete geçirerek koruyucu bir zar oluşmasını sağlıyor. Sarmısağın da birçok yararı bulunuyor. Vücudu parazitlerden temizliyor, ishal ile savaşıyor, kolestrolü ve tansiyonu düşürüyor, kan akışını hızlandırıyor, bağışıklık sistemini sağlamlaştırıyor. Akciğerlerdeki kurşunu temizliyor.

Sigara içenlere

Enginar, kolesterol oranını düşürüyor, kabızlığı önlüyor, karaciğerin iyi çalışmasına yardım ediyor, vücutta fazla bulunan yağların kolayca yakılmasını sağlıyor. Havuç ise hücrelerin yaşlanmasını önleyici, bağışıklık sistemini sağlamlaştırıcı bir etkiye sahip. Ayrıca sindirim sorunlarını gideriyor, saç dökülmesini önlüyor, göz için gerekli vitaminleri içeriyor. Bazı araştırmalar, sigara içenlerde, akciğer tümörünün oluşmasını engellediği yolunda bulgulara sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!