Geçmiş olsun

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sıcak tedavi

ChIcagolu doktor Alan Hirsch'in American Health dergisine verdiği bilgilere göre adet öncesi sendromuyla başedebilmek için sıcak sudan faydalanmak mümkün. 14 milyon Amerikalı kadın adet dönemlerinden önce ağrı, sancı, ve depresyondan şikayetçi. Bu sendromun tedavisi için küveti sıcak suyla doldurup, papatya veya lavanta yağları koymak, masaj etkisi yaratıyor, adaleler gevşiyor, ağrı azalıyor.

Gevşeme müzikleri

Özellikle gergin yaşayan insanlar için bu yılın sağlık CD'leri seçildi. Ascension, Dean Evenson; Canyon Trilogy; Pachebel Canon Ocean Sands, Anastasi; Shepherd Moons, Enya; Dream Images, Shardad Rohani; Nothing Above My Shoulders But the Evening, Ray Lynch; Honorable Sky, Peter Kater, Carlos Nakai; Tribal Winds; The Inner Voyage, Cristal Silence; Mender of Hearts, Crimson; Skywatching, Michael Gettel; Shadows, Danny Wright.

Uçuş sağlığı

Sık uçanlar eğer çeşitli sağlık sorunlarından şikayetçiyse, bazı tedbirler alabilir. Uçağa binerken ve uçakta bol su içmek gerekiyor. Eğer uçuş süresi uzun ise her saat başı beş dakika yürümek ve koltukta omuzları ve bacakları hareketlendirecek basit egzersizler yapmak yararlı. Yine uçuş süresi uzun ise kan şekerinizin düşmemesi için az miktarlarda sık sık bir şeyler atıştırmalısınız. Meyve veya kraker olabilir. Eğer basıncın kulak, burun, boğaz yollarınızı fazla etkilediğini düşünüyorsanız, sakız çiğneyin.

Kontakt lensler

Eğer kontakt lens kullanıyorsanız, geceleri çıkarmayı unutmayın. Lensleriyle uyuyanlar, diğerlerine göre üç kat daha fazla göz hastalıklarına yakalanıyorlar. Doktorunuzdan tek kullanımlık veya az süreli takılan lensler hakkında bilgi almayı unutmayın. Hangi lensi takacağınızı söyleyen doktorunuza markalar ve özelliklerini de sormalısınız.

Uykusuzluk ve alkol

Güney Avustralya'da bulunan Queen Elizabeth Hastanesi araştırmacıları geçtiğimiz haftalarda yeni tamamladıkları bir araştırmanın sonuçlarını açıkladılar. Buna göre az miktarda da olsa alkol almak uykusuzluğa sebep olabiliyor. Az miktarda alınan alkolün genellikle insanın gevşemesini sağlayacağı düşünülürken, insanı uykusuz bırakabileceği anlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!