Gecenin Kraliçesi ve Muhteşem Yüzyıl Kösem final yapıyor!

Güncelleme Tarihi:

Gecenin Kraliçesi ve Muhteşem Yüzyıl Kösem final yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 15:24

Televizyon ekranlarında yayınlanan ve büyük umutlarla başlanan “Gecenin Kraliçesi” ve “Muhteşem Yüzyıl Kösem” dizileri beklenen reyting rakamlarına ulaşamadı. Her iki dizi için final kararı alındı. Peki “Gecenin Kraliçesi” ve “Muhteşem Yüzyıl Kösem” ne zaman final yapacaklar? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Büyük umutlarla başlayan “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in 26. bölüm sonunda, beklenen reyting rakamlarına bir türlü ulaşamayan “Gecenin Kraliçesi”nin de 15. bölümde final yapacağı açıklandı.

“Gecenin Kraliçesi” 15. Bölümde Final Yapacak!

Başrollerini Meryem Uzerli ve Murat Yıldırım’ın paylaştığı “Gecenin Kraliçesi”nin 13. bölümde final yapacağı söyleniyordu. Ancak Türk Arap ortak yapımı şirket, dizi henüz çekilmeden yurtdışı satışlarını yaptığı için son dakika bir değişiklik yaptı. Gecenin Kraliçesi'nin 2 bölüm daha uzatılmasına karar verildi. Yani büyük umutlarla başlayan Gecenin Kraliçesi, 13. Bölümünün yayınlanacağı 5 Nisan'da değil, 15. Bölümünün yayınlanacağı 19 Nisan'da final yapacak.

“Muhteşem Yüzyıl Kösem” 26. Bölümde Final Yapacak!

Dört sezon yayınlanan ve büyük ilgiyle izlenerek reyting rekorları kıran “Muhteşem Yüzyıl”ın devamı niteliğinde çekilen, başrolleri Beren Saat, Hülya Avşar ve Ekin Koç’un üstlendiği “Muhteşem Yüzyıl Kösem” beklenen reyting rakamlarına bir türlü ulaşılamayarak 26. bölümde final yapacak.

Haberin Devamı

Hülya Avşar’ın 10 yıl aradan sonra Safiye Sultan karakteriyle seyirciyle buluştuğu dizi, dev bütçesi ve güçlü prodüksiyonuna rağmen ilk bölümünden itibaren düşük reytingler almış ve beklentiyi karşılayamamıştı.

Birinci Ahmet karakterine hayat veren Ekin Koç’un düşük performansı nedeniyle eleştiri oklarına hedef olduğu dizinin ilk bölümlerinde Kösem Sultan’ı 17 yaşındaki Anastasia Tsilimpio canlandırmış ancak reytingler kötü gidince hemen acil önlem alınarak hedeflenenden kısa sürede Beren Saat diziye dahil edilmişti. Ancak Beren Saat’in de diziye dahil edilmesi ile sadece dizinin rol aldığı ilk bölümünün reytinglerini yüzde 20 oranında artırabilmiş, daha sonraki haftalarda izlenme oranı yine düşmüştü.

Gecenin Kraliçesi’nde olduğu gibi Muhteşem Yüzyıl Kösem’inde yurtdışı satışları 1 yıl öncesinden yapılmıştı. Bu nedenle Kösem Sultan düşük reytinglerine rağmen yayında kaldı. Ancak dizinin yayın kanalı Star TV, Kösem Sultan’ı 26. Bölümde kesin olarak bitirme kararı verdi.

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl Kösem, 12 Mayıs’ta final yaparak ekranlara veda edecek.

BAKMADAN GEÇME!