Gece vakti güzellik tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Gece vakti güzellik tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngilizlerin ünlü ‘‘Shine’’ dergisinin son sayısında, kadınlara özel bir rehber yer alıyor. Bu rehberde, gece uyurken güzelleşmek için kısa zamanda uygulanabilecek küçük ayrıntılara dikkat çekiliyor...

Kadınların vazgeçemedikleri şeyler nelerdir? Çikolata, dedikodu, alışveriş... Ama bunların en üstüne ‘‘iyi bir gece uykusu’’nu da katmak gerekiyor. Uyumak, insanlar için neredeyse yemek içmek kadar enerji verici ve gerekli bir durumdur. Tabii ki güzellik için de şarttır. Ve eğer doğru bir şekilde uygulamalar yapılırsa, gece uykusu kolaylıkla bir güzellik terapisine dönüşebilir. Görebileceğiniz ve sizi son derece mutlu edecek güzel rüyalar bir yana, gece uykusunu iyi alan bir insan, sabah uyandığında bütün endişe ve sıkıntılarından arınmış oluyor. Tabii ki, ferah ve rahat geçirilen bir sekiz saatin sonunda da, cildiniz ister istemez pırıl pırıl oluyor. Öyleyse bu durumdan maksimum derecede yararlanmak için, geç kalmadan gidip bir gece losyonu alın ve vücudunuzu tazelenmeye bırakın...

İşe, yağsız bir göz makyajı çıkartma losyonu alarak başlayın ve göz makyajınızı temizleyin. Daha sonra da temiz bir pamuğa biraz fondöten çıkarıcı döküp, cildinizde bir parça bile makyaj kalmayıncaya kadar temizleyin.

Güneş, hava kirliliği, sigara ve alkol cildinizin en büyük düşmanlarıdır. Gece yatarken teniniz bütün bu faktörlerden uzak olacağı için, iyi bir kremle mikroplara karşı savaşması daha kolay olur.

Yüzünüzdeki minik sivilceleri ve kara noktaları her gece temizleyin. Yağlı ciltlerde, özellikle gece için yapılmış cilt temizleme kremleriyle bu yaralar kapanacaktır.

Kuru ve yıpranmış ciltler, bol bol sürülen yağlı bir kremle bir gecede yumuşacık olabilir. Eğer vücudun belli bir bölgesi daha yağlıysa, kremi o bölgeye çift kat sürmekte fayda var.

Eller ve ayaklar ancak siz yataktayken ciddi bir şekilde dinlenirler. Bu durumda en iyisi yatmadan evvel onları biraz vazelinle takviye etmek...

Nemlendiricinizi sürerken göz altındaki kara lekeleri ve şişmiş gözleri asla unutmayın. Gördüğünüz anda müdahale etmeniz çok yerinde olacaktır.

Arada bir, ama her gece değil, yüzünüze iyi gelen bir maske yapmakta yarar var. İlla domates veya salatalık olmasına gerek yok, herhangi bir markanın ürününü de kullanabilirsiniz. Stres ve yorgunluktan buruşan cildinizi düzelteceği garantidir.

Gece iyi uyumanın en etkili yollarından biri de güzel bir banyo yapıp yatmak. Küveti doldurun ve içine en sevdiğiniz köpüğü boşaltın. Ne sıcak, ne de soğuk olan bu banyodan sonra direkt olarak yatağa gidebilirsiniz.

Saçlar için az bulunan ve az miktarda kullanılan özel gece bakım kremlerinden edinip, arada bir yatmadan önce saçınıza sürün. Bütün gece boyunca etkisini gösterdiğini, sabah kalkınca anlayacaksınız.

Cilt bakımında ipuçları

Gündüz kreminizi gece kullanmanın bir zararı olmadığı gibi, bir yararı da olmaz. Onlar sizi sadece güneş ve kirlilikten korumak için yapılmıştır.

Makyajınızı tamamen çıkarmadan gece kreminizi sürmeyin, yoksa birbirine karışabilir.

Gözlerde şişliği önlemek için göz kreminizi göz altlarına dokundurun. Üstüne sürmeyin çünkü gözün içine kaçabilir.

Aşırı sıcak bir odada uyumayın. Odayı biraz serin tutun ve üşürseniz üstünüze bir tane daha örtü alın.

En iyi gece kremi bile iyi bir uykunun yerini tutamaz. Bunu düşünerek her gece en az sekiz saat deliksiz uyumaya çalışın.

İyi uykunun sırları

Gün içinde ne kadar yorgun olursanız olun, sakın küçük şekerlemeler yapmayın

Yatmadan önce yiyeceğiniz küçük bir ton balıklı sandviç veya biraz corn-flakes ve süt, kesinlikle uyku getirir.

Yatak odasına girerken kafanızdaki bütün kötü düşünceleri ve endişeleri askıya alın.

Bir rutin oluşturun. Kapıyı kilitlemeyi, dişlerinizi fırçalamayı ve gece lambanızı söndürmeyi aşağı yukarı aynı saatte yapmaya özen gösterin.

Yatmadan hemen önce gürültülü bir müzik veya ağır sesli televizyon dinlemeyin. Uykuyu kaçırmaya birebirdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!